Oroszország ökle lesújtott a kriptovalutákra

2020. augusztus 02. 11:37

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a törvényt, amely megtiltja a belföldi fizetést kriptovalutával.

2020. augusztus 02. 11:37
null

A jogszabály értelmében Oroszországban tilos digitális pénzzel fizetni az árukért, a munkáért és a szolgáltatásokért.

A törvény értelmében tilos a kriptovalutás fizetés módozatainak reklámozása is.

Az orosz állampolgárok digitális pénzügyi eszközöket (tokeneket) hitelszervezeteknél csakis abban az esetben szerezhetnek be, ha azokat az orosz jogszabályok keretében bocsátották ki. Az azon kívül kibocsátott ilyen eszközöket csakis külföldi piacokon szerezhetik be.

A digitális eszközök kibocsátását, vételét és eladását, valamint a digitális eszközök elszámolását megszervezni kizárólag olyan speciális informatikai rendszerek keretében lesz megengedett, amelyeknek – az üzemeltetőikhöz hasonlóan – meg kell felelniük az orosz jogszabályoknak, és szerepelniük kell az orosz jegybank vonatkozó nyilvántartásban. Emellett a központi banknak jogában áll majd meghatározni azoknak a digitális eszközöknek a jellemzőit, amelyek csak minősített befektetők számára lesznek elérhetők.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik