Országát védelmező olasz politikust fosztottak meg immunitásától és rángattak bíróság elé

2020. október 13. 16:16

Salvini „emberrablás” vádjával és 15 év letöltendő börtönbüntetéssel kényszerül most szembenézni.

2020. október 13. 16:16
Giulio Meotti

"»Az egyetlen dolog, amit a mostani esettel kapcsolatban sajnálok, az az, hogy valahogy meg kell magyaráznom azt majd a gyermekeimnek, hogy apjuk nem azért áll bíróság elé, mert bűnt követett el, hanem mert megvédte az országát« – hangzott el Matteo Salvini szájából az olasz parlament előtt, amikor a testület megfosztotta immunitásától, zöld utat adva az ellene folyó eljárásnak.

Az olasz politikai elit éveken keresztül olyan migrációs politikát folytatott, amelynek célja a nem ritkán emberkereskedők által szervezett illegális migráció megfékezése volt.

Európa soha nem kínált segítséget Olaszország számára. Most ez a politikusokból, véleményvezérekből, újságírókból álló elit úgy döntött, hogy a bírók kezére játssza Salvinit mindazért, amit ezek az emberek féltek megtenni – megvédeni Olaszország határait.

Salvini „emberrablás” vádjával és 15 év letöltendő börtönbüntetéssel kényszerül most szembenézni.

A vád azon alapul, hogy Salvini még 2019-ben belügyminiszterként akadályozta meg, hogy a tengerből kimentett illegális migránsok egy csoportja egy mentőhajó fedélzetéről olasz földre lépjen. Salvini ekkor kijelentette, hogy az intézkedéssel országát védelmezi, és hogy tettét kész bármikor megismételni.

(…)

»Elrendeltem, hogy egyetlen kikötő sem fogadhat mentőhajót mindaddig, amíg nincs olyan elosztási mechanizmus Európában, amely kezelné mind a 140 fedélzeten tartózkodó migráns kérdését.« – mondta a politikus.

(…)

Tekintettel arra, hogy néhány európai tagállam hajlandó volt befogadni ezeket az embereket, Salvini ellen közvádas eljárás indult emberrablás miatt.

(…)

Azt követően, hogy a Salvini elleni eljárás kezdetét vette, az olasz kormány enyhített a korábbi belügyminiszter NGO-k ellen hozott intézkedésein, amelyek a nem kormányzati szervezeteknek a migrációt ösztönző tevékenységét voltak hivatottak megfékezni.

Ami a legfontosabb: Olaszország jelenleg azt a zavarba ejtő üzenetet közvetíti Európa és a világ többi részének irányába, hogy bárki, aki kormányzati intézkedések útján saját országának határait védve akadályozza a tömeges illegális bevándorlást, könnyedén eljárás alá vonható és börtönnel fenyegethető."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vktzmnksr
2020. november 05. 17:20
Valami faszsag a mandinertől . Baj lehet a hardvereseikkel , mert siman meghackeltek pár nicknevet is a kozelmultban . Ez van .
Krupp Skya
2020. november 05. 17:19
Vásárhelyi Miklós is az volt, Lámpa Ernyőné asztalán lehetne ventilátor a papa.
Krupp Skya
2020. november 05. 17:17
Ugyanolyan beteg társadalom, mint itt az ellenzék.
Bástyaelvtárs
2020. október 30. 08:25
Bizony bizony, nehéz idők járnak ma a fasisztákra. Szegény mussolini ha ezt látná forogna a sírjában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik