A Donald Trump által jelölt Barrett bírónő bojkottjára készül a Demokrata Párt

2020. október 22. 13:37

A Demokrata Párt bojkottálni fogja az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába jelölt Amy Coney Barrett megválasztását. Az akció azonban sokkal inkább nevezhető kommunikációs eszköznek, mintsem átgondolt politikai stratégiának.

2020. október 22. 13:37
null

A demokrata szenátorok a Legfelsőbb Bíróság új tagjának megválasztását előkészítő Igazságügyi Bizottság teljes bojkottjára készülnek. A liberális képviselők ezért a bizottság mai ülésén nem vesznek részt,

nyomatékosítva ezzel a Donald Trump által jelölt Amy Coney Barrett felé tanúsított ellenszenvüket.

A bojkott híre nem sokkal azt követően vált nyilvánossá, hogy egy liberális civil szervezet éles kritikát fogalmazott meg a bizottságban helyet foglaló Dianne Feinstein demokrata szenátorral szemben.

Az abortuszpárti NARAL Pro-Choice America nevű szervezet felszólította Feinsteint, hogy mondjon le a bizottságban betöltött pozíciójáról, jelenlétével ugyanis legitimálja a republikánus elnök által jelölt Barrett megválasztását. 

A demokraták bojkottálási akciója az elnökválasztási kampány közepette jó kommunikációs eszköz lehet, viszont az új bíró megválasztását érdemben nem akadályozza.

A republikánusok az Igazságügyi Bizottságban, illetve a Szenátusban is biztos többséggel rendelkeznek. Így habár a bizottsági szabályozás előírja, hogy az ellenzéki képviselők közül legalább két bizottsági tagnak jelen kell lennie, a bizottság az érvényben lévő szabályok felülvizsgálatával ki tudja kerülni a munka ellehetetlenülését. 

A Szenátus várhatóan jövő hét hétfőn fog szavazni a jelöltről, így Amy Coney Barrett még a november 3-án esedékes elnökválasztás előtt helyet foglalhat az amerikai taláros testületben.

Gergi-Horgos Mátyás 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. október 27. 23:28
Az véleménydiktatúra ami manapság demokrácia néven fut.
Harangláb
2020. október 27. 23:28
Az SZFE-s csírák nem próbálkoznak itt is?!? :)
Aerion
2020. október 25. 17:06
November harmadika után, ha igazak az előrejelzések https://www.bbc.com/news/election-us-2020-53657174 az egyesült állatok fehér lakosságának, a kereszténységnek, a rendfenntartásnak, általában a közbiztonságnak reszeltek. Ez elég gyorsan fel fogja ébreszteni az ország százmilliónyi fehér lakosát. Aztán élvezhetjük a mozit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik