Ítélkezés a vízmű-ügyben

2009. november 05. 09:03

Bírósági végzéssel tiltották el a Tettyét a vízmű üzleti titkainak, adatbázisának használatától.

2009. november 05. 09:03
A Fővárosi Bíróság elsőfokú végzésével azonnali hatállyal eltiltotta a Tettye Forrásház Zrt.-t a Pécsi Vízmű (PV) üzleti titkait, adatbázisát, működési folyamatát magába foglaló know-how-jának használatától. A vízmű kisebbségi tulajdonosa szerint így az egy hónapja a vízmű központját rajtaütésszerűen elfoglaló önkormányzati tulajdonú Tettye illetéktelenül használja például a diszpécserközpontot.

A Tettye vezérigazgatója szerint már többször is jelezték: nem tartanak igényt a PV szoftvereire, saját rendszerirányító eszközökkel dolgoznak, ugyanakkor fellebbeznek a döntés ellen. Winkler Tamás azt is hangsúlyozta, hogy a fogyasztókkal kapcsolatos adatok a vízközmű részét képezik, nem a vízmű tulajdonát. Azok visszatartását így adatvédelmi okokból aggályosnak tartják.

Első ítélet a vízmű-ügyben (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!