Tizennégymilliárd a Malévnak

2010. szeptember 24. 13:29

Közpénzmilliárdokkal tőkésítik fel a visszaállamosított légitársaságot. Ezzel legfeljebb két-három hónapra biztosítják a Malév működését.

2010. szeptember 24. 13:29

14,6 milliárd forinttal emeli meg a magyar állam képviseletében az MNV Zrt. a Malév tőkéjét - tudta meg a Népszabadság. A tőkehelyzet rendezésében az orosz fél nem vesz részt. Ezzel elhárultak a légitársaság napi finanszírozási problémái, de az egyre rosszabb utasforgalmi adatok miatt legfeljebb két-három hónapra biztosítja a Malév működését.

Az év eleji állami tőkeemelés és a tavalyi 24,4 milliárd forintos veszteség következtében a cég jelenlegi tőkehelyzete mínusz 14 milliárd körül van. A tőkeemeléssel a tulajdonos teljesítette a gazdasági társaságokról szóló törvény szerinti kötelezettségét, s pozitív tartományba emelte a saját tőkét.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktusz
2010. szeptember 24. 14:23
Kitalalom! Most hogy odaadtak a penzt eladjak ujra a maelvet zsebpenzert. Aztan mikor ujabb adosagai lesznek megismetlik az egeszet?!
küllő
2010. szeptember 24. 13:43
Van péz mi a gond? A világszínvonalú debreceni focicsapatnak és építenek egy stadiont. Ad rá pénzt a nép. Mert nagyon kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!