Kémügy: az ombudsman sem láthatja az iratokat

2011. augusztus 03. 12:11

A katonai ügyészség a büntetőeljárási törvényre hivatkozva megtagadta az adatvédelmi ombudsman kérelmét, hogy betekinthessen Szilvásy György vallomásába.

2011. augusztus 03. 12:11

Jóri András adatvédelmi biztos az Atv egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a katonai ügyészség számára sem teszi hozzáférhetővé a kémügy iratait, mivel szerintük erre a büntetőeljárási törvény alapján nem jogosult.

A szakombudsman Szilvásy György vallomásába szeretett volna betekinteni, ám ezt a fentiek értelmében a katonai ügyészség megtagadta. Jóri András abszurd jogi álláspontnak tartja az indoklást: álláspontja szerint az adatvédelmi törvény alapján betekinthet a vallomásba, választ is megfogalmaz majd ezzel kapcsolatban. Az NBH-ügy titkosításának ügyében Szilvásy György ügyvédje és az MSZP-s Vadai Ágnes is az ombudsmanhoz fordult.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 04. 09:07
Nekem úgy tűnik, hogy az Nbh meg a többi ilyen jellegű szervezet a folyamatosan sumákoló "politikusok" kezében van! Boross Péter 3/2-es, Gálszécsy,Kövér L ,meg az mszp-szdsz brigantik! Ugyan milyen titkok lehetnek amelyek állítólag sértik az ország biztonságát ha ismertek lesznek? Maximum az egymásról gyűjtött információk, amelyeket egymás zsarolására használják,lásd Kövér L ténykedése.
vero1_
2011. augusztus 04. 06:51
a BE melyik szakaszára hivatkoztak? nem látta valaki a műsort? csak érdekelne, hogy miről vitatkozunk.
liberálzöld.
2011. augusztus 03. 14:36
"Kémügy: az ombudsman sem láthatja az iratokat" F@xt bámuldozik! Mondja azt, hogy jogszerű és jónapot! Azé' van!
rakosi
2011. augusztus 03. 14:15
A legközelebbi lépés az lesz, hogy a bírók sem tekinthetnek bele a peranyagba! Az ítéletet majd postázzák a miniszterelnöki hivatalból, amelyet a talárosok kihirdethetnek! Természetesen a Legfelsőbb Bíróság Elnökének a hozzájárulásával! Az ügyek ilyetén bonyolítása eloszlatja majd a gyanút OV esetleges érintettségéről is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!