Kölcsönös értékalapú szövetség

2011. augusztus 03. 13:03

A Fidesz tagjai maguk is felismerték, hogy milyen fontos a kritikákat és aggodalmakat megfogalmazó hangokat figyelembe venni.

2011. augusztus 03. 13:03
Eleni Tsakopoulos Kounalakis

„A kétharmados többség szinte példátlan a politikában. Megteremti annak lehetőségét, hogy régóta szükséges változásokat vigyen véghez a hatalom – de magában hordozza a túlzás kísértését is. Ilyen többség birtokában a pozitív változás gyorsan bekövetkezhet, a bürokrácia akadályait fel lehet számolni. De magában hordozza annak lehetőségét is, hogy a fontos fékeket és egyensúlyokat félresöpörjék, és hogy az állampolgárok valódi ellenvetéseit figyelmen kívül hagyják. Ezért van az, hogy az Egyesült Államok és más baráti országok arra biztatják Magyarországot, hogy – időt és energiát nem sajnálva – nagy gondossággal járjon el az új alaptörvény bevezetéséhez szükséges sarkalatos törvények szövegezésekor. A sarkalatos törvények közül a legfontosabbak a független médiára és igazságszolgáltatásra, valamint a szabad és igazságos választásokra vonatkoznak. Nem szabad, hogy a rendszer örökre egyik vagy másik pártnak kedvezzen. Meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy mindenki nyíltan vitába szállhasson másokkal, hogy mindenkit igazságos módon ítéljenek meg, és hogy mindenki számára adottak legyenek a szabad verseny feltételei. (...)

A Fidesz tagjai maguk is felismerték, hogy milyen fontos a kritikákat és aggodalmakat megfogalmazó hangokat figyelembe venni. Jelen voltam, amikor Pokorni Zoltán, a párt alelnöke azt mondta a Fidesz kongresszusán: A legnagyobb veszély, ha »azt hisszük, hogy mindenkinél okosabbak vagyunk és mindent pontosan tudunk«.  

A transzatlani héten folytatott tárgyalásuk után Kevin McCarthy kongresszusi képviselő egy iránytűt nyújtott át Martonyi János külügyminiszternek, s azt mondta: »Azért adom ajándékba ezt az iránytűt, mert hiszem, hogy Magyarország iránytűje és az Amerikai Egyesült Államok iránytűje egy irányba mutat«. Ahogy Magyarország folytatja ősszel a legfontosabb sarkalatos törvények elfogadását, arra biztatjuk, hogy tartsa meg az irányt. Maradjon meg a szabadság és demokrácia iránymutató fénysugarának, amelyre a világ felnéz.”

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. augusztus 03. 18:30
Az USA is csak a hülyeségeken tud lovagolni.Még egy épkézláb javaslat nem jött tőlük, de 56- ban jól valagbarúgtak bennünket.Tilcsák be a kétharmadot oszt minden jó lesz..
Mardel
2011. augusztus 03. 18:20
Tisztelt Asszonyom! Jókat szórakoztam a fékek és ellensúlyok mesén miután láttam az aug. 2-re időzített bohózatot, amit önöknél törvényhozásnak hívnak. Az adósság plafon emelése kapcsán előadott performansz egyszerűen cuki volt. Ha jól számolok az Önök éves költségvetési hiánya meghaladja a 35 százalékot. Ennek ellenére Önök a legjobb adósok, mi három százalék körül ingadozunk de a minősítők még nem merik a kilátásokat lényegesen javítani. Ezután csendben kérem, hogy kíméljen meg a rabló meséktől. Ezzel a dumával kb. tíz évet elkésett, akkor a Fidesz elnökét még lehetett ilyenekkel etetni. De miután Gripeneket vettünk és az ön elődje ebben a fasizmus erősödését látta, már ő is megtanulta mennyire érdemes az ilyen dumát komolyan venni. Végül baloldali seggnyalóinak érdekében kérem ne írjon ilyeneket, ma már nagyon gyengék és nem váltanak rezsimet Budapesten. Mondják meg nekik, ne reménykedjenek.
várúr
2011. augusztus 03. 16:35
Ugyanakkor mi magyarok valahogy nem szeretjük, ha akár a legudvariasabban is, de belepofáznak a dolgainkba. Én pl. kifejezetten utálom.
várúr
2011. augusztus 03. 16:30
Felhívom a bajtársak figyelmét az alábbiakra: 1. az írás a jobbos MN-ben jelent meg 2. a nagykövet asszony felettébb igyekezett kiegyensúlyozottan írni 3. Orbánt nagyszerű államférfinak nevezi 4. lojálisnak kell lennie mrs. Clinton iránt (végül is a főnöke) 5. felettébb udvariasan írt (ellentétben mr. kiafaszom Meliával).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!