Elfogadták a plázastopot

2011. november 28. 19:13

Megtiltotta 2012-től a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb kereskedelmi központok létesítését a parlament. A parlament arról is döntött, hogy a tankönyvellátás állami közérdekű feladat, amelyet egy kiemelten közhasznú nonprofit kft. fog végezni.

2011. november 28. 19:13

Megtiltotta január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, valamint a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés hétfőn. A jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat 258 igen szavazattal, 108 nem ellenében fogadta el a parlament. A plázastop alól a nemzetgazdasági miniszter adhat felmentést, figyelembe véve a vidékfejlesztési miniszter részvételével működő bizottság véleményét. A bizottságnak vizsgálnia kell a tervezett kereskedelmi építmény környezetre gyakorolt hatását, valamint az érintett település és környékének kereskedelmi ellátottságát. A részleteket a kormány rendeletben állapíthatja meg. A plázastop 2014 végéig lesz érvényben.

A parlament arról is döntött, hogy a tankönyvellátás – azaz a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése, az iskoláknak történő eljuttatásuk megszervezése, valamint a vételárak beszedése – állami közérdekű feladat, amelyet egy kiemelten közhasznú nonprofit kft., a Könyvtárellátó végez. Ez a rendelkezés 2012. október 1-jén lép hatályba.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2011. november 29. 10:59
http://hvg.hu/itthon/20111128_becs_matolcsy_vasarlas
gentry
2011. november 29. 10:55
Végre valami, amivel egyet tudok érteni. Ha rajtam múlna akár le is bonthatnák az összes plázát.
tarackos
2011. november 29. 10:04
Látom a módszer a régi: rámutatunk az ellenségre, pláza és tankönyvforgalmazók. Ideologizálunk a zsidesszel meg a kaftánosokkal és a juhok máris onanizálnak a nemzet nagyságán hiszen megmutatta az utat a sarkcsillag.
krisztoforo48
2011. november 29. 08:24
Plázastop,trafik és a többi.Éljen a szabad kereskedelem!Én rátok szavaztam a vörösök miatt,de igérem többet nem teszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!