NFM: Kezelni fogják az esetleges Malév-leállást

2012. január 31. 20:50

Az NFM keddi közlemény leszögezi: a kormány gyors és hatékony intézkedésekkel fogja kezelni a légi utasforgalomban kialakuló új szituációt, amennyiben a Malév Zrt. esetleg leállítja működését.

2012. január 31. 20:50

A kormány hatékony és gyors intézkedésekkel készül a Malév Zrt. esetleges leállásakor fellépő, a légi utasforgalomban előálló helyzet kezelésére – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel kedden.

A tárca közleménye szerint a kormány megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a légitársaság utasai minden körülmények között biztonságban legyenek. Ezért intézkedett, amellyel biztosította, hogy  egy elkerülhetetlennek bizonyuló leállás napján és az azt követő három napban az utazásukat megkezdő vagy visszaúton lévő utasok számára a szükséges közvetlen segítség költségeit fedező források rendelkezésre álljanak - közölte az NFM.

A kormány a Malév stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítése mellett ezzel a lépéssel is védőhálót biztosít a légitársaság utasai számára – jegyzi meg a minisztérium. Az NFM közleménye ismerteti: a Malév Zrt. esetleges leállása miatt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vagy külföldön rekedő utasoknak szükséges természetbeni segítségnyújtás anyagi forrásait a kormány 2 milliárd forint elkülönítésével garantálja.

Segítségnyújtást azoknak az utasoknak biztosítanak, akik érvényes menetjegyüket a Malév Zrt. leállási napját megelőzően vásárolták meg, és akiknek a Malév-járatra szóló menetjegye a leállás napján vagy az azt követő három naptári napon belül biztosít jogot az utazásra. Továbbá azoknak, akik a Malév leállásának napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszaútra érvényes Malév-járatokra szóló menetjeggyel rendelkeznek - olvasható a nemzeti fejlesztési tárca közleményében.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
suski
2012. január 31. 23:29
Az EU és a elvtársak dörzsölhetik a kezüket: ezt is sikerült tönkretenni. Hogy lehetnek Veresék még szabadlábon???
Elinor Yosef
2012. január 31. 22:31
Korrekt ez a Berényi, még tegnap is biztatta az embereket, hogy nyugodtan vegyenek repülőjegyet. Az 750 ezer balfasz, akinek meg foglalása van az megszívta, mert csak a leállást követő 3 napig szól a kártérítés. Tessék mondani, aki lefoglalt és kifizetett egy márciusi dátumra szóló jegyet, azzal mi lesz?
egysegelem
2012. január 31. 21:47
Hagyni kellene az egeszet bedolni a faszba, az elmult 20 ev bebizonyitotta piaci alapon egy magyar legitarsasag (mint oly sok minden mas) mukodeskeptelen. Igy aztan semmi szuksg ra, idejet mult, okafogyott.
novara
2012. január 31. 21:20
Átnevezhetik,újjáépithetik,felgyujthatják,behinthetik sóval,csinálhatnak helyette újat. Ha meghagyják ugyanazt a tehetségtelen,posztkomcsi garnitúrát,akik évtizedek óta lebzselnek a Malév és leányai környékén,vezetésében,minden próbálkozás kudarcra itéltetett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!