A szabadkai és a kecskeméti főiskola közös tantervet fejlesztett

2012. március 28. 07:37

A Szerbia-Magyarország IPA Határon átnyúló együttműködési programból elnyert 80 millió forintos támogatásból együtt fejlesztett tantervet autóipari szakemberek képzéséhez a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara.

2012. március 28. 07:37

Közösen fejlesztett tantervet autóipari szakemberek képzéséhez a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara a Szerbia-Magyarország IPA Határon átnyúló együttműködési programból elnyert 80 millió forintos támogatásból – mondta Tóth Ákos projektvezető. A pályázat keretében a mechatronika tananyagot fejlesztették az alap- és a mesterképzés számára – tette hozzá a Kecskeméti Főiskola technológiai transzfer vezetője. Tóth hozzátette: a mechatronika elfogadott és szükséges tudás az autóiparban, ilyen szakemberekre szükség van a dél-alföldi és a szabadkai régióban is.

A Kecskeméti Főiskolának van kidolgozott tananyaga, az volt a feladatunk, hogy a szabadkai partnert szakmailag segítsük a szerb felsőoktatási törvény szerinti tananyag kifejlesztésében – mondta Tóth Ákos. Véleménye szerint a közös munka sikeres volt, mert a fejlesztés nyomán a szabadkai főiskola az alapképzésre és a mesterszakra is benyújtotta az akkreditációt Szerbiában. A projektvezető szólt arról, hogy a két intézmény oktatói között kutatási együttműködések kezdődtek, illetve tervezik további közös pályázatok benyújtását is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!