Gulyás a rágalmazás üldözéséről

2013. október 30. 12:09

Nem okozza a szakma ellehetetlenülését, hogy az újságírók kénytelenek lesznek valódi videókkal dolgozni — fejtette ki az ATV-ben Gulyás Gergely.

2013. október 30. 12:09

A fideszes képviselő hozzátette: nem arról van szó, hogy büntetendővé tesznek egy eddig büntetlen cselekményt, hanem kiemelnek egy esetkört. Szerinte gyakorlattá vált az a fajta lejáratás, ahol a videón szereplő személyek ugyan ismeretlenek, de közszereplőkről beszélnek.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. április 28. 19:21
Ellentmondás Antónia,Tehát a Fidesz szemét mert szigorít a hamisítás és annak bemutatása ellen,viszont a hamis kamu pártokat pénzeli,hogy a baloldaltól szavazatokat szerezzenek amik így elvesznek.Már egy tisztességes összeesküvéselméletet sem tudtok gyártani.
ördöngös pepecselés
2013. november 06. 17:57
szokásos balliberált ajvákolás, mert már lopni, csalni, hazudni sem fognak tudni bűntetlenül kész tragédia
Berecskereki
2013. november 06. 17:57
Magyar Györgynek részben igaza van, mert a Btk. és a Ptk. tartalmazza a rágalmazás, hamis vád és hamis bizonyíték felhasználásának büntető tételét, azonban azt is tudjuk, hogy minden bűncselekménynek van minősített esete, amelynek büntető tétele súlyosabb. Szerintem ezért nem kellene új törvényt alkotni, hanem ki kellene egészíteni a hatályos Btk.-át. Magyar György egyébként mellébeszél, amely részben érhető, mert mint védőügyvéd nyilatkozik. Egy törvény minél általánosabb, minél pontatlanabb annál könnyebb a védelem dolga.
várúr
2013. november 06. 17:56
Nem mellesleg a netkorszakban és a videózó mobiltelefonok korszakában egy közel százéves törvény enyhén szólva sem korszerű. A rágalmazás modern technikája ellen modern törvényekkel kel fellépni, különben lopási ügyekben maradhatna mondjuk a kézlevágás, rablógyilkosság esetén a nyilvános nyakazás, akasztás, kínzócölöp, stb. Ballibjeink olyan szűkagyúak, mint egy kényszerzubbony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!