Devizahitelek: most az OTP nyert

2013. november 05. 13:23

A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint a támadott hitelszerződés minden körülményre kiterjedt, minden feltételt pontosan tartalmazott, a szerződési feltételek teljesen megfeleltek a jogszabályoknak, és a bank által eszközölt egyoldalú szerződésmódosítások is törvényi kereteken belül maradtak - írja az Origo.

2013. november 05. 13:23

A törvényszék elutasította a felperes adós keresetét, aki a szerződési feltételek tisztességtelenségének megállapítását kérte. A döntés ellentétes a korábbi pécsi döntéssel és a Kúria nyári, árfolyamrést rögzítő ítéletével is. A bíróság most elfogadta az alperes bank érvelését, miszerint az árfolyamrés egy átváltási kulcs, így nem minősülhet költségnek: a THM-ben megjelenik, külön kimutatni nem kell. 

A múlt héten további három, devizahitelekkel kapcsolatos perben is elutasították a bíróságok a felperesek keresetét – foglalja össze az Origo.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!