Gyorsítaná a devizahiteles pereket az OBH

2013. november 18. 14:58

Folyamatosan emelkedik a devizahiteles perek száma, ezért az OBH az eljárások gyorsítása érdekében törvénymódosítást kezdeményez az illetékességi és felülvizsgálati szabályok terén.

2013. november 18. 14:58

Csak a Fővárosi Törvényszék előtt több mint ezerötszáz ilyen per van, ami arányaiban meghaladja a polgári perek felét. Az OBH közölte: figyelemmel kísérik a bírósági ügyforgalmat, ami alapján javaslatot tesznek az illetékességi szabályok módosítására.

Az egyenletesebb ügyeloszlás érdekében úgy változtatnának a szabályokon, hogy fogyasztói hitelszerződés esetén az adós a saját lakhelye szerinti bíróságon perelhetne a bank székhelye szerinti bíróság helyett.

Az OBH szerint a felülvizsgálati szabályok módosítása is szükséges annak érdekében, hogy kisebb pertárgyértékű ügyek is a Kúria elő kerülhessenek, amennyiben azok eldöntése közérdeket szolgál – írja a Nol.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2014. február 24. 22:41
Ja, ja! Statáriummal lecsukni az összes devizahitelest!:))
liberálzöld.
2014. január 11. 22:02
Hát gyorsítsa! Mie vár? Engedélyre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!