Parlament előtt az új büntetés-végrehajtási kódex

2013. november 20. 10:48

Benyújtotta a kormány az új büntetés-végrehajtási törvény javaslatát, amely a fogvatartottak számára nagyobb mértékű hozzájárulást ír elő a fogvatartás költségeihez, ugyanakkor a rendszer egyéniesítését is lehetővé teszi.

2013. november 20. 10:48

A most hatályos törvényerejű rendeletet felváltó kódex több jelentős változást is hoz majd. A börtönbe vonulás előtt például kockázatelemző tesztekkel vizsgálják majd az elítélteket. Az egyéniesített rendszer a társadalomba való visszailleszkedés könnyítésére is szolgál.

Célkitűzés az önellátó büntetés-végrehajtás kialakítása is, ezért az elítélteknek a korábbinál nagyobb mértékben kell majd fogvatartásuk költségeihez hozzájárulniuk, ugyanakkor előírás lesz az is, hogy keresményükből, egyéb pénzellátásukból többet tegyenek félre, hogy szabadulásuk után legyen pénzük.

A börtönön kívüli munkavégzés esetén kötelező lesz a nyomkövető használata, és szigorítják a fogvatartottak tömegkommunikációs nyilatkozattételi lehetőségeit is – írja az Origo.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!