Törvény készül a tárgyalások nyilvánosságáról

2013. november 18. 10:43

Az igazságügyi tájékoztatási törvény tervezete arról is rendelkezne, hogy maguk az érintettek miként használhatják fel, vagy hozhatják nyilvánosságra a tárgyalás iratait és az üggyel kapcsolatos egyéb információkat.

2013. november 18. 10:43

A szabályozás célja a tárgyalás nyilvánosságának és a magánszféra védelmének összeegyeztetése. Nem közömbös ugyanis, hogy az érintettek például feltehetik-e az internetre a tárgyalás jegyzőkönyvét, ami adott esetben nemcsak rájuk vonatkozik, hanem mások személyes adatait is tartalmazza. A tárgyalás nyilvánossága mellett ezért tekintettel kell lenni az adatvédelmi és titokvédelmi szabályokra is – mondta Harangozó Attila, az OBH munkatársa a Magyar Nemzetnek.

A tervezettel kapcsolatban jogászok és újságírók egyaránt kifejthetik a véleményüket, a dokumentum várhatóan jövőre kerül a parlament elé.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
josip
2013. november 18. 16:31
Szép lesz. Ezután ha rendőrségen/bíróságon átb*nak mint szart a palánkon és semmilyen hivatalos szervtől nem remélhetsz törvényes/emberi magatartást, még csak meg se mutathatod másnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!