A Blikk megsértette az egyik romagyilkos „jó hírnevét”

2014. január 28. 12:16

A romagyilkosságok ügyében nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt Kiss Árpádról még az ítélet előtt közölt egy cikket a Blikk, melyben bűnösségét tényként kezelte. Kiss perelt a „jó hírnevének” megsértése miatt és nyert másfél milliót.

2014. január 28. 12:16

A Blikk 2012 elején azt írta az elsőrendű vádlottról, hogy  „brutális sorozatgyilkos”, valamint a „számlájára tucatnyi romák elleni támadás írható, amelyekben hat ártatlan ember, közöttük egy kisgyermek vesztette életét”. Az elsőfokú ítélet viszont csak 2013 augusztusában mondta ki a vádlottak bűnösségét, akiket nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Az ítélet ellen a vádlottak fellebbeztek, így a büntetőper folytatódik.

Kiss Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja azért indított személyiségi jogi pert a Blikk kiadója ellen, mert a lap még a bírói ítélet előtt tényként kezelte a bűnösségét. A bíróság a felperesnek adott igazat és a lapot az ítélet közzétételére, valamint másfél millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Kiss Árpád részére.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. február 11. 13:09
...uhhhhhhhhhh ez tényleg döbbenetesen nevetséges ítélet....
Peter8811
2014. február 08. 18:45
Sigmund Freud: Tútó lakat meg a bezárás.:))
Kálmán Szolga
2014. február 08. 18:43
Egyébként az itélet az igazság arculcsapása Az iGAZSÁGszolgáltatás megint kettős mércét alkalmaz, egy kiskereskedő ha nem ad blokkot 2 Tútó Rudi után, napokra, hetekre is bezárhatják a boltját, a pénzbüntetés mellett
Kálmán Szolga
2014. február 08. 18:43
Jav: Túró Rudi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!