Tobin-ügy: a közvélemény nyomása is fontos volt

2014. január 16. 13:09

Navracsics a Tobin ügy elhúzódása inkább az ír, semmint a magyar igazságszolgáltatásról állít ki bizonyítványt.

2014. január 16. 13:09

Pénteken már vissza is térhet Írországba Francis Ciarán Tobin, ehhez azonban előbb a magyar ítéletet le kell fordítani az ír jog nyelvére, és besorolni a 36 havi fogházbüntetést az ott létező büntetési kategóriákba – magyarázta Navracsics. Az igazságügy-miniszter hangsúlyozta: a kegyelem elvi lehetősége mindenütt létezik, azonban mindennek a politikai hozadékait is mérlegelni kell, az ír közvélemény pedig kezdettől fogva Magyarország mellett volt. 

Jövő ilyenkor EU-s szabályok alapján a tagállamoknak el kell ismerniük és végre kell hajtaniuk az egymás bíróságai által hozott ítéleteket – mondta Navracsics Tibor.

A miniszter a devizahitelekkel kapcsolatos kérdésre leszögezte: jogosan döntött úgy a Kúria, hogy megvárja az Európai Bíróság előtt zajló előzetes döntéshozatali eljárás eredményét.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. május 10. 14:30
És a Jobbikos munkának a gyümölcsét megint ki aratta le?! Ezek a kibaszott jaffások!
kvantumfilozófus
2014. május 10. 14:30
De már az is róla állított ki bizonyítványt, hogy egyáltalán alkudozott vele. És hogy ilyen alkut kötött, és arra vállalt garanciát, hogy visszaengedi.
Fahrenheit 451
2014. május 10. 14:29
a MOL vezér itthon van, pedig nemzetközi elfogatóparancs van ellene.
3M..
2014. május 10. 14:29
Akkor kedves Tibor! Ha ezt az ügyet ilyen jól lebonyolítottad akkor neki lehet esni a következő feladatnak. Természetesen nem kisebbítve ezt az erőfeszítést, ügyesen megoldottad, és ezt nem Csányi mondja. Jelenleg a Szent-Földön tartózkodik Dániel nevű köztörvényes, aki a magyar igazságszolgáltatás ökle elől menekült a 8. szomszédunkhoz. Reméljük minden követ megmozgatsz hogy a törvény ereje érvényesüljön ez esetben is. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!