Az árfolyamrést 2010 óta amúgy sem használják

2014. június 19. 11:39

A Kúria csak az árfolyamrésről mondta ki, hogy tisztességtelen, de ehelyett már 2010 óta az MNB árfolyamot használják a bankok – mondta Zdeborsky György.

2014. június 19. 11:39

A Kúria árfolyamrésre vonatkozó döntése gyakorlatilag csak a 2010 előtti ügyekre vonatkozik, mivel azóta ezt nem használják – mondta a közgazdász.

Zdeborsky szerint a banki alkalmazottak bizonyára tájékoztatták az adósokat az árfolyamkockázatról, de ez nem jelenti azt, hogy az adósok ezt meg is értették. Hozzátette: mindenki arra számított, hogy néhány éven belül megszűnik az árfolyamkockázat, mert bevezetjük az eurót.

A közgazdász elmondta: a legnagyobb devizaadós Magyarországon az állam. Tehát az államnak az lenne az érdeke, hogy a forint erősödjön.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. július 11. 09:01
"Zdeborsky szerint a banki alkalmazottak bizonyára tájékoztatták az adósokat az árfolyamkockázatról, de ez nem jelenti azt, hogy az adósok ezt meg is értették. " Mert az adósok azok hülyék. Annyiban valóban azok, ha szóba állnak még ezután veletek. Ha a gyurcsányi és bajnai féle posztkommunista rezsimek nem szüntették volna meg a lakásépítési támogatásokat, akkor a családok nem kényszerültek volna az amúgy csalafinta módon felkínált trükkös hitelek felvételére.
tango47
2014. június 20. 11:18
Nem fejtette ki az igazság minden részletét, magyarul hazudik!
Modu
2014. június 20. 00:34
Hazudik. Csak lakáshitelek esetén nem használhatják, de szabad felhasználású vagy más típusú hiteleknél nagyon is élnek vele. És nem 1-2 Ft az árfolyam-különbözet, hanem 7-8. Saját tapasztalat :(
antioxi
2014. június 20. 00:34
Zdeborszky egy zsidó-bankárilag szélsőségesen elfogult zsidó figura, véleménye zéró értékű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!