Devizahiteles perek: ügyvédeket keres az állam

2014. július 18. 10:39

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívást tesz közzé, melyben ügyvédeket keresnek az állam képviseletére a bankok által indított devizahiteles perekben.

2014. július 18. 10:39

Az új devizahiteles törvény vélelmet állít fel amellett, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelenek voltak. A bankok bizonyíthatják ennek az ellenkezőjét: ehhez az államot kell beperelniük legkésőbb augusztus végéig. A pereket gyorsított eljárásban folytatja majd le a Fővárosi Törvényszék, amely ezen ügyekben kizárólagosan illetékes.

Ezekhez a perekhez keres most ügyvédeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Magyar Nemzet szerint most állítják össze az erről szóló felhívást, amit kiküldenek majd az ügyvédi irodáknak.

A megbízást a pervitelre a nemzeti fejlesztési miniszter adja majd meg, a perekben az államot képviselő ügyvédek szakmai felügyeletét pedig az Igazságügyi Minisztérium látja majd el – írja a hvg.hu a Magyar Nemzet információi alapján.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szajjan
2014. augusztus 09. 10:05
De miért kell keresni.Eldobsz egy követ az utcán és több ügyvédet is eltalál. Igaz becsületes ügyvéd kevés van, de kicsi a kereslet is irántuk.
UNORBÁN
2014. augusztus 06. 16:16
Feltétel:legyen trafikos a családban!
Maggie O'Toole
2014. augusztus 06. 15:16
Még ilyet sem hallottam! Ez tényleg egy qrvaország:-(((
A helység galagonya
2014. augusztus 06. 15:15
Majd jönnek az ügyvédek, megvédenek, oszt jól van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!