Elfogadták a devizahiteles törvényt

2014. július 04. 13:39

A parlament elfogadta a kormány devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslatát, amely az árfolyamrés kikötését érvénytelennek nyilvánítja, és a bankokat kötelezi annak bizonyítására, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességesek voltak. Egyedül Fodor Gábor szavazott nemmel.

2014. július 04. 13:39

A parlament péntek délután 184 igen szavazattal fogadta el a kormány devizahiteles javaslatát, mely szerint a Kúria jogegységi határozatának megfelelően az árfolyamrés kikötése érvénytelen, és ahelyett visszamenőleg az MNB árfolyamot kell alkalmazni. A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépése után kilencven napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg. A törvény vélelmet állít fel amellett, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosításai tisztességtelenek voltak, a bankoknak szűk határidőn belül van lehetőségük az ellenkező bizonyítására.

A jogszabály a 2004. május 1. után felvett kölcsönökre érvényes. Nem vonatkozik azokra, akik éltek a végtörlesztéssel, vagy akiknek a tartozását már az eszközkezelő rendezte. Az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelenségére vonatkozó vélelem viszont a forinthitelesekre is vonatkozik.

A javaslatra egyedül a liberális Fodor Gábor szavazott nemmel, a DK-s Vadai Ágnes és Varjú László pedig tartózkodott - írja a Magyar Nemzet.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. december 02. 02:28
Felőlem te gusztustalan büdös jobbágy keresztbe hosszába köcsögölheti egymást a fidesz és az mszp dk eg vagy kik. mind egyformák. :DDDDD
kurbitalis
2014. július 08. 10:03
Na, neked sem jutott sok amikor az eszet osztogatták. A bankok fizetik vissza, jóember! Elképesztő, mennyi hülye szaladgál szerte az éterben. :-)))))))))
kurbitalis
2014. július 08. 10:03
" a bankokat kötelezi annak bizonyítására, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességesek voltak" Ez vicc! Ugyan mivel tudnák bizonyítani? Fodor Gábor meg egy tetű.
balbako_
2014. július 05. 07:39
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!