Újrakezdődik a Hagyó-per Kecskeméten

2014. július 01. 09:42

Kecskeméten két év után újrakezdődik Hagyó Miklós pere. Az indok, hogy kiemelt ügyekben nem telhet el három hónapnál több idő két tárgyalás között.

2014. július 01. 09:42

A Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és mások ellen bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, csalás, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban Handó Tünde OBH elnök döntött úgy, hogy a kiemelt ügyet a Kecskeméti Törvényszékre helyezi. Kecskeméten 2012 júniusában kezdődött meg a per, majd miután az ügyáthelyezés intézménye alkotmányellenesnek bizonyult, a törvényszék illetékessége hiányát állapította meg 2013 decemberében és áthelyezte az ügyet a Fővárosi Törvényszékre.

A Kúria viszont májusban úgy döntött, hogy ismét a Kecskeméti Törvényszéknek kell tárgyalnia a Hagyó-ügyet. A per újrakezdésére azért van szükség, mert kiemelt ügyekben a hatályos jogszabályok szerint nem telhet el három hónapnál hosszabb idő két tárgyalási nap között. A bizonyítást nem fogják megismételni, csak ismertetik a per eddigi iratait.

Az újrakezdett ügyben ugyanaz a bírói tanács fog eljárni.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. július 01. 15:04
A cél nem maga az ítélet, hanem a permanens félelemben tartás.
Stadionban láttalak meg
2014. július 01. 11:33
Most leviszik Kecskemétre , a penészes cella már elő van neki készítve, hogy megint kapjon pár millió kártérítést Strassburgtól Kecskeméten biztositani tudják hagyónak a kosher étkezést?
Stadionban láttalak meg
2014. július 01. 11:32
sztovacsek ha Orbán így folytatja lehet hogy majd tetszünk
luga
2014. július 01. 10:27
Aztán majd megússza a lopást azzal, hogy olyan régen történt már....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!