Magyar Nemzet: Nem minden végrehajtást állítottak le a devizaadósok ellen

2014. augusztus 09. 10:29

A devizahiteles törvény szerint szüneteltetni kell a végrehajtást a devizaadósok ellen. A törvény július 26-án hatályba lépett, de a Magyar Nemzet úgy tudja, a végrehajtók ennek ellenére nem függesztették fel az összes eljárást, vannak adósok, akiknek a fizetéséből továbbra is vonják a részleteket.

2014. augusztus 09. 10:29

Értelmezési problémák adódtak a devizahiteles törvény azon rendelkezése körül, miszerint fel kell függeszteni a devizaadósok elleni végrehajtást. A rendelkezés július 26-án hatályba lépett, azonban azóta is több adósnak vonják a béréből a részleteket – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint több végrehajtó vonja a pénzt az adósok fizetéséből, de azt nem utalja tovább a banknak, hanem a saját számláján parkoltatja.

A Végrehajtói Kamara korábbi közleménye szerint elképzelhető hogy történt egy-két téves jogértelmezés a végrehajtók részéről, de általában véve leállították a végrehajtásokat.

A Magyar Nemzetnek viszont több devizaadós is azt írta, hogy továbbra is levonnak a munkabérükből.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!