Megalakulhat a Fővárosi Közgyűlés

2014. november 02. 18:03

Már a november 3-i héten megalakulhat a Fővárosi Közgyűlés, miután senki nem nyújtott be jogorvoslati kérelmet a kompenzációs listán kiosztott mandátumok miatt, ezért jogerőssé vált a választások eredménye.

2014. november 02. 18:03

Jogerőssé vált a Fővárosi Közgyűlés választásának eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a fővárosi kompenzációs listás eredmény ellen a vasárnap 16 órai határidőig, így a testület akár már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését. A Fővárosi Közgyűlésnek 33 tagja van: a közvetlenül választott főpolgármester, a 23 kerület polgármestere, továbbá 9 képviselő a fővárosi kompenzációs listáról szerez mandátumot a testületbe.

A kompenzációs listás mandátumokat a vesztes polgármesterjelöltekre leadott szavazatok arányában osztotta szét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) csütörtökön, azt követően, hogy a hét elején valamennyi kerületi polgármester-választás eredménye jogerőssé vált.

Az FVB fővárosi listás eredményt megállapító, egyhangúlag hozott határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani. Mivel ilyen kérelem a határidőig nem érkezett, az eredmény jogerőssé vált, és a Fővárosi Közgyűlés már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését.

A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésbe – a főpolgármester, a polgármesterek, valamint a kompenzációs listás képviselőket is beleszámítva – a Fidesz-KDNP 20, az MSZP 5, a DK és az Együtt-PM 2-2 képviselőt küldhet. Az LMP, a Jobbik, a DK-EGYÜTT-PM-MSZP közösen, valamint – Geiger Ferenc XXIII. kerületi polgármester révén – a Soroksári Civil Szervezetek, Személyek Egyesülete egy-egy mandátumot kap. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. november 02. 20:17
Választási csalók vezette közgyűlés. Csak a FIDESZ-MAFFIA!
states
2014. november 02. 19:59
Nincs ez az MSZP túl reprezentálva 5 képviselővel? A DK kettőjéről már nem is beszélve...
bdi
2014. november 02. 19:03
És persze a legfontosabb: a fideszes többség, csak választási mérnökösködéssel jött létre. A fél évvel ezelőtti törvények alapján nem lett volna meg.
kjkj945
2014. november 02. 18:25
Már csak az a kérdés lesznek-e farkcicók?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!