Vége a segélyturizmusnak

2014. november 14. 10:35

Az Európai Bíróság kimondta: nem köteles egy tagállam segélyt adni egy másik tagállambeli polgárnak, ha nem dolgozik.

2014. november 14. 10:35

Innen már csak egy lépés, hogy bizonyos időtávokat szabjanak a segélyhez való hozzáférésre, ahogy erre például Nagy-Britannia, és Németország is erre törekszik – mondta Gálik Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy a jóhiszemű bevándorlást visszaveti-e majd ez a döntés, Gálik azt mondta: a jól képzett, valóban munkavállalás céljából érkezőket ez biztosan nem fogja gátolni.

Gálikot a luxemburgi adóelkerülésről is kérdezték. Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt ugyanis Luxemburg titkos megállapodások alapján több száz cégnek engedte el az adóját. A szakértő szerint Junckerre inkább csak politikai következményei lehetnek az ügynek, ugyanis Juncker semmi illegálisat nem csinált. Az egy nagy kérdés, hogy kellene-e az EU adószabályait harmonizálni, de egyelőre az adóoptimalizálás nem tilos – mondta Gálik Zoltán.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. január 19. 16:58
Ez bizony tőrőlmetszett rasszizmus az idióta liberális felfogás szerint.
Gombóc XVI. Artúr
2014. november 18. 15:40
Ne keverd a szezont a fasommal. Az erdélyi magyar és az erdélyi román nagyon nem ugyanaz. Nyilván te sem szeretnéd, ha valaki tőlünk nyugatra a rejtett erőforráshoz sorolna, mert Magyarországon él belőlük nem kevés.
Senye Péter
2014. november 14. 22:56
De mondhatjuk azt is, hogy az Unió országai nem tehetnek különbséget ebben a (saját vagy idegen állampolgár) kérdésben. Ideje megszívlelni Pál apostol és Marx egybehangzó megállapítását: 'Aki nem akar dolgozni, ne is egyék'.
Csigorin
2014. november 14. 22:55
Nagyon helyes. Munkat vallalni lehet mas EUs tagallamban is. A segijjert viszont tessek szepen sorbaallni otthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!