Sulyok Tamás lett az Ab elnökhelyettese

2015. március 31. 11:48

Sulyok Tamás alkotmánybírót választotta meg elnökhelyettesének az Alkotmánybíróság. Sulyok 2014 ősze óta tagja a testületnek, elnökhelyettesé választására Lenkovics Barnabás Ab-elnök tett javaslatot.

2015. március 31. 11:48

Sulyok Tamás alkotmánybírót választotta meg elnökhelyettesének az Alkotmánybíróság – közölte a testület kedden a honlapján.

Az Alkotmánybíróságról szóló törvény alapján az elnökhelyettest az Ab tagjai közül, az elnök javaslatára, titkos szavazással választja meg a testület teljes ülése. Lenkovics Barnabás elnök a napokban tett javaslatot a testületnek arra, hogy Sulyok Tamást válasszák meg elnökhelyettesnek. Az Ab teljes ülése kedden titkos szavazással támogatta a javaslatot, és április elsejei hatállyal elnökhelyettesévé választotta Sulyok Tamást.

Sulyok Tamást az Országgyűlés 2014 szeptemberében választotta az Ab tagjává. Az Ab elnökhelyettese segíti az elnök munkáját, ellátja mindazokat a feladatokat, amelyekkel az elnök megbízza, továbbá az elnököt akadályoztatása esetén helyettesíti.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!