Új gyanúsítottja van a Balla Irma-gyilkosságnak

2015. március 04. 08:31

Nyolc évvel ezelőtt ölték meg Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselőt. Először a fiát vádolták a gyilkossággal, holott egy másik férfi, D. Lajos kétszer is beismerő vallomást tett, amit utóbb visszavont. Balla Irma fiát másodfokon felmentették, most kártérítésért perli az államot. A nyomozást az ORFK vette át, az új gyanúsított D. Lajos, bizonyíték is van ellene.

2015. március 04. 08:31

2007 óta megoldatlan a Balla Irma-gyilkosság. A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt otthonában ölték meg, először fiát, Schönstein Sándort vádolták meg a gyilkossággal. Az eljárásban ugyanakkor egy D. Lajos nevű férfi kétszer is beismerő vallomást tett, de ezeket utóbb visszavonta. Schönsteint első fokon tizenkét évre ítélték, de a megismételt eljárásban másodfokon bizonyítottság hiányában felmentették: két évig ült előzetesben, most csaknem húszmillió forint kártérítésért perli a magyar államot.

A gyilkosság ügyében a nyomozást az ORFK vette át, és meg is találták D. Lajos DNS-ét az egyik lefoglalt tárgyon. Így most D. Lajos az ügy új gyanúsítottja – írja a Blikk. A gyanúsított jelenleg a váci börtönben ül vagyon elleni bűncselekmények miatt, kimentek érte a TEK emberei – tudta meg a lap. 

Fotó: Blikk

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. március 04. 22:59
Aztán milyen büntetést kap az az ügyész és rendör, aki ennyire "félrevitte" a nyomozást és akik miatt az állam ki fog fizetni több millió forintot??
Csomorkany
2015. március 04. 22:28
1. Mindkettő a munkáját végzi. Egyik felelősséggel tartozik a rossz munkáért, a másik nem. 2. Akkor mégsem alma-körte? 3. A kérdés nem ez, hanem hogy a károkozót miért nem vonják szakmai felelősségre. 4. De legalább a kirúgása fölmerül. 5. Nem ezt mondta senki. Azt kérdezzük: miért nem rúgták ki, ill. miért léptették elő.
Csomorkany
2015. március 04. 16:05
Orvosi műhibáról már hallottál? Amiatt ártatlanok ezrei halnak meg évente. A különbség annyi, hogy a felelőtlen orvost elvben felelősségre lehet vonni, a felelőtlen bíró meg törvény szerint is felelőtlen. Legföljebb előléptetik...
DFK
2015. március 04. 13:09
Ez az eset alaposan megrendíti a már eddig sem túl nagy bizalmat az igazságszolgáltatás felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!