Népszabadság: az FM százmilliót bukhatott a brókerbotrányon

2015. április 01. 09:06

A Földművelésügyi Minisztérium is brókercégen keresztül fektetett be közpénzt, százmilliókkal bent is ragadt a brókerbotrányban – értesült a Népszabadság. A lap szerint nem a Quaestorról, hanem a Buda Cash-ről vagy a Hungária Értékpapírról van szó.

2015. április 01. 09:06

A Népszabadság úgy tudja, hogy nem csak a külügynek, de a földművelésügyi tárcának is van olyan háttérintézménye, amely brókercégen keresztül fektetett be pénzt: nem a Quaestor, hanem a Buda-Cash vagy a Hungária Értékpapír az érintett brókercég. Az FM viszont nem tudott időben hozzájutni a pénzéhez, így százmilliókkal ragadhatott benn a brókerbotrányban – írja a lap.

Kedd délutánig viszont egyetlen minisztérium sem tájékoztatta arról az illetékes kormányzati munkabizottságot, hogy érintett lenne a brókerügyben – írja a Népszabadság MNB-közeli forrásaira hivatkozva. 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. április 01. 23:34
most akkor bennfentesek vagy mégsem?
Berecskereki
2015. április 01. 11:45
A Népszabadság cikkének szerzője azt feltételezi, hogy betételhelyezés, vagy a bróker cég értékpapírja a tárgya az elhelyezésnek. Más azonban a helyzet, ha nem erről van szó, hanem államkötvényről, vagy valamelyik állami cég értékpapírjáról. Amennyiben ez utóbbiak a befektetés tárgya, akkor az elszámoltatás során ezeket az értékpapírokat ki kell szolgáltatni a befektetőknek.
vakhangya5
2015. április 01. 10:21
Csütörtökön megtudjuk.
rosszkutya
2015. április 01. 10:10
Srácok, valaki magyarázza el nekem legyen szíves, hogy amikor a magyar állam, vagy egy magyar állami társaság magyar állampapírba fektet, akkor ahhoz mi a telebaszott kurva hétszentségnek kell egy brókercég!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!