Lázár: Megújul a végrehajtás rendszere

2015. június 04. 14:44

Idén szeptembertől megújul a végrehajtás rendszere, azok érdekében, akiknek gondot okoz a hiteltörlesztés – közölte Lázár János. A cél a méltánytalanságok kiküszöbölése, illetve a családi csődvédelem előkészítése.

2015. június 04. 14:44

Új végrehajtási rendszer lesz idén szeptembertől, amellyel azoknak kíván segíteni a kormány, akik nem tudják törleszteni hiteleiket – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János szavai szerint a végrehajtás nem lehet méltánytalan, s az önkormányzatokkal közösen minden segítséget megadnak a veszélyeztetetteknek. Közölte azt is, hogy megújítják a Nemzeti Eszközkezelőt, mérlegelik a rendelkezésre álló források nagyságának megnövelését, hogy minél több lakást fel tudjon vásárolni a szervezet.

A tárcavezető emellett jelezte: szeretnék, ha a családi csődvédelem minél hamarabb be tudná tölteni szerepét. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. június 04. 21:06
Mondjuk kezdhetik azzal hogy a sok hiéna-céget ( követeléskezelőt), és vele együtt az engedményezés lehetőségét megszüntetik! Ha valami káros, akkor ez az! Kb olyan ez az adósok nyakán mint ha a fuldoklónak nyomnák a víz alá a fejét! Nem elég a maguk baja a bajba kerülteknek, még ezek a hiéna cégek is felszámolják nekik a bőséges kamattól kezdve mindent, pedig a tartozásokat névértékük 30-40 százalékáért kaparintják meg! Az elévülési időt is nyugodtan lehetne csökkenteni, mert az 5 év az sok! Amit nem arra használnak ki amire hivatott, inkább arra hogy a jegybanki alapkamatnak akár 10-szeresével is felstrófólhassák az adósság szolgálatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!