Hamburgban kisajátíthatják az üres lakásokat a migránsoknak

2015. október 01. 17:27

Hamburg lehet az első német tartomány, ahol a tulajdonos akarata ellenére is kisajátíthatják majd az üresen álló ingatlanokat, hogy menekülteket helyezzenek el bennük. A szociáldemokrata-zöld koalíció első körben már megszavazta az erről szóló javaslatot, de a második olvasatban való tárgyalást megakadályozta az ellenzék.

2015. október 01. 17:27

Hamburgban vezethetik be elsőként Németországban, hogy a migránsok számára ki lehessen sajátítani az üresen álló ingatlanokat. Korábban már Alsó-Szászországban is felmerült ez az opció, de – az egyébként tartományi jogokkal bíró – Hamburg városában a szociáldemokrata-zöld koalíció első körben már meg is szavazta a kisajátításról szóló javaslatot. A második szavazást megakadályozta a ellenzék, így csütörtökön döntenek véglegesen a tervezetről – olvasható a FAZ honlapján.

A kormánykoalíció az intézkedéssel annak akarja elejét venni, hogy a migránsok a telet is sátrakban kényszerüljenek átvészelni. A liberális FDP bíróság előtt támadná meg a törvényt. A hatóságok szerint naponta 4-500 migráns érkezik Hamburgba, jelenleg mintegy harmincezer menedékkérő tartózkodik a városban.

A tervek szerint az új szabályozás jövő héten már hatályba is lépne, és határozott időre, 2017 márciusáig szólna.

Németország egyre jobban küzd a migránsok elhelyezésének problémájával: olyan eset is előfordult, hogy egyes városokban az önkormányzati lakások lakóit tették ki az ingatlanokból, hogy a migránsokat legyen hol elhelyezni – írja a Telegraph.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. október 02. 10:06
Igen, igen! Aztán mi történik, ha a migránsoknak megtetszik ez a módszer és milliószám fognak beözönölni? Van annyi üres ingatlan, vagy "társbérletek" is lesznek, vagy a jó bajorok majd felajánlják a lakásaikat? Hová teszik majd a családot, rokonságot, ha ők is megérkeznek? Mi hová tesszük őket, mert ahogyan látszik, mi is milliószám fogunk részesedni a jóból. Mi történik, ha kisajátítás nélkül fogják távozásra "kérni" a migránsok a bentlakókat? Valamit meg kell érteni: Úgy nem lehet élni, hog százezrek, milliók csatangolnak ide-oda! Ki fog fogyni a jótékonykodásra szánt készlet, mindent elborít a szemét és mindennaposak lesznek a véres utcai verekedések! Summa summárum: Akik bent maradnak, azoknak lakniuk kell. Erre gondolt -e valamelyik politikus? Persze, megint az a hibás, aki azt mondja, nem tud lakást, teljes ellátást, taníttatást, nyaraltatást, internetet, vendéglőt és zsebpénzt biztosítani egy életen át millióknak.
OberEnnsinnen
2015. október 02. 10:05
Remélem, a magyar "nagyon-nagyon ejróperek" átvállalnak a hamburgiaktól pár tucat lakás átadását a migránsoknak. Most bizonyíthatják, hogy komolyan gondolják a "szegény menekültek segítését"... Természetesen csak ha a saját lakásukat ajánlják fel.
blvr
2015. október 02. 08:34
Egyéb javaikat nem kell beszolgáltatni?
Morgen
2015. október 02. 08:34
Majd azt nézd meg, mire használják az agysebészek a berendezést! A seprőkről nem is beszélve! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!