Több száz ember ellen rendeltek el kényszerintézkedéseket Franciaországban

2015. november 23. 14:39

A párizsi terrortámadások miatt elrendelt rendkívüli állapot keretében eddig több mint ezer házkutatást tartottak, valamint 117 embert tartóztattak le, további 253 ember számára pedig házi őrizetet rendeltek el.

2015. november 23. 14:39

A francia hatóságok a párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében az elmúlt tíz napban 1072 helyen tartottak házkutatást, 139 embert állítottak elő, közülük 117-et vettek őrizetbe - tudta meg hétfőn hivatalos forrásokból a Le Monde című napilap. 

A prefektusok 253 ember ellen rendeltek el házi őrizetet, ők este 8 és reggel 6 óra között nem hagyhatják el a lakóhelyüket, és naponta háromszor-négyszer meg kell jelenniük a kijelölt rendőrőrsön. A házkutatások során 201 fegyvert foglaltak le és 77 helyen találtak kábítószert.

Ezek a házkutatások nem állnak közvetlen kapcsolatban azzal a nyomozással, amely a 130 halálos áldozattal és több mint 350 sebesülttel járó november 13-i merénylet-sorozat miatt indult, hanem elsősorban megelőző jellegűek további terrorcselekmények megakadályozására.

Hétfőn temetik az áldozatokat

Tíz nappal a terrorakciókat követően hétfőn lesznek az első temetések. A 130 áldozat 29 városból származott, és 25-en közülük külföldiek vagy kettős állampolgárok mintegy húsz országból, többségük 20 és 35 év közötti fiatal.

Francois Hollande francia államfő részvételével a nemzeti megemlékezést pénteken tartják Párizsban, az Invalidusok udvarán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!