Különbség az egyes kormányok között

2016. április 12. 08:24

A vasárnapi boltzár eltörlésével az Orbán-kormány ismét megmutatta, hogy bölcsebb, mint elődei.

2016. április 12. 08:24

„Jól emlékszünk még rá, hogy a második Gyurcsány-kormány 2007. február 15-én bevezette a vizitdíjat, amelyet a magyar lakosság döntő többsége a 2008. március 9-i népszavazáson eltörölt. A népszavazási kampány egy évében a magyar belpolitika másról sem szólt, csak arról, hogy a kormány a társadalmat erőteljesen megosztó intézkedést védett és azt a tiltakozások ellenére sem volt hajlandó felülvizsgálni.

A Gyurcsány Ferenc vezette MSZP kormány tipikus példája volt azoknak a sikertelen kormányoknak, amelyek az emberek akaratát teljes mértékben figyelmen kívül hagyva politizálnak és elbuktak.

2010 óta azonban más szelek fújnak. A második és harmadik Orbán-kormány számtalanszor bebizonyította – lásd tandíj vagy internetadó kérdése –, hogy képes meghallani a társadalmi elvárásokat, és ha egy intézkedését azok is vitatják, akik rá szavaztak, akkor bizony változtat a politikáján. Ugyanez történt a vasárnapi boltzár eltörlésekor is: a kormány nem dugta homokba a fejét és tudomásul vette, hogy még a saját szavazótáborának egy része is elégedetlenkedik. Nem züllesztette felelőtlen elődeihez hasonlóan meddő belpolitikai viták színterévé az országot, hanem a tettek mezejére lépett és visszavonta a sokak által vitatott döntését.”

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. április 12. 16:35
Danika,kisfiam,egyszerűen beszartak a fiúk...
Harangláb
2016. április 12. 16:15
Nemsokára a pedagógus tiltakozások is kipukkannak. A jogos követelések teljesítve, a többi már csak öncélú vergődés a társadalom egyre kisebb szimpátiájával kísérve...aztán jön a bumeráng effektus...
Vezetéknév Utónév
2016. április 12. 12:47
Bámulatos, hogy a Nézőpont Intézet bármiből le tudja vezetni a Fidesz tökéletességét, még a pofáraseséből is. Mondjuk évi pár milliárdos megbízásért valószínűleg másnak is menne ez a logikai bakugrás.
Agnieszka
2016. április 12. 11:09
Ha arra gondolok, h. ez a veszett, ócska, leszerepelt, egy országot eladósító és kifosztó társaság visszajöhet, hideg fut végig a hátamon. Ezek alkatilag NEM képesek tanulni, tisztességesen viselkedni, ésszerűen kormányozni. Amellett sokkal jobban tetszik, ha az egyházak működését inkább támogatják, mint támadják, ez ugyan elég kevés embert érdekel, de engem speciel ez is befolyásol. Az egyházak, a vallásgyakorlás közösségformáló erő, közösségi élmény, késztetés a jóra, ha a hatás nehezen érzékelhető, de mi lenne nélküle? Felmérhetetlen, de elképzelhető. Szívből remélem, h. LESZ ésszerű megegyezés a tanárokkal, ha pedig a boltzárból országos fölháborodást sikerült csinálni, hát ne legyen talaja, noha nem ezt tartom a megfelelő iránynak, különösen az internetes vásárlás várható elterjedésének korában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!