Figyelő: Házkutatást tartottak Spéder lakásán

2016. június 16. 08:39

Nem csak a Magyar Postánál és az FHB-nál, de Spéder Zoltán lakásán is házkutatást tartottak a rendőrök a Figyelő szerint. A nyomozás a Magyar Posta FHB-ban való részesedését, a Magyar Posta pénzszállító cégének részbeni eladását és a Díjbeszedő Posta és FHB általi közös megvételét érinti. A Figyelő szerint nem hűtlen kezelés, hanem csalás a gyanú.

2016. június 16. 08:39

A Figyelő azt írja: a rendőrök több iratot is lefoglaltak a június 8-án a Magyar Postánál, az FHB-nál és Spéder Zoltán lakásán tartott összehangolt házkutatás során. A bankár lakásában nyolc órán keresztül kutakodtak a nyomozók.

A lap úgy tudja: csalás gyanújával nyomoznak három ügy miatt. Az első a Posta FHB-ban szerzett 49 százalékos részesedése. A másik, hogy a Posta pénzszállító cégét részben eladta a Spéder érdekeltségébe tartozó FHB-nak és a Takarékbanknak. A harmadik, hogy a Posta és az FHB közösen megvásárolta a Díjbeszedőt.

Eközben az Indexet is kiadó CEMP médiacsoportnál adóvizsgálat zajlik. A Figyelő fideszes belső információkra hivatkozva azt írja: a legtöbb kormánypárti politikus szerint „nemkívánatos és gusztustalan következménye lenne a bankárháborúnak, ha az Index.hu függetlensége csorbulna” – idézi a lap print kiadását az Index.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2016. június 16. 16:47
"...Index.hu függetlensége csorbulna..." No ne! Milyen függetlensége? Ha mán! Helyesen: Az eddigi elfogultsága megváltozna/irányt váltana/stb.
Mr. Black
2016. június 16. 11:56
Széttépik egymást a cápák ! Hajrá,csak így tovább !
valmue2,5
2016. június 16. 11:49
A simcska lemez lejárt. Valamire való fideszhülye most a spéder dalokat hallgatja....
kuwiq
2016. június 16. 10:52
És váratlanul megtalálták nála a lézert? Vagy mi ez a kép? Untergang des Genossen Lézerjanó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!