Bohózat

2017. augusztus 04. 09:22

Nyolc hónappal a választások előtt a pártbeli nyilvános árulókeresés a vesztesek jellemzője. A szocialisták a vereségre készülnek. Interjú.

2017. augusztus 04. 09:22
Török Gábor – Mráz Ágoston Sámuel

„Maradjunk a sportnál. »Az ellenfél azt állítja, hogy a meccs már elkezdődött és minden pillanatban eljátssza a gólörömöt, pedig az igazi kihívó (mi) még az öltözőben van. […] Lesz/van taktika és stratégia arra, hogy amikor kifutunk a pályára, ne legyen kétség, hogy a meccs nyerhető« – próbálta menteni a helyzetet Molnár Gyula MSZP-elnök, miután Botka László miniszterelnök-jelölt nyílt leszámolósdiba kezdett pártbeli ellenfeleivel. Ez mi?

Török Gábor: Bohózat. A valóságnak megfelelő focis hasonlat így hangzik: a nyolcvanadik perc körül járunk, kettő-nullra vezet az ellenfél, mi meg még az öltözőben veszekszünk azon, hogy mikor és kivel fussunk ki a pályára.

Mráz Ágoston Sámuel: Nyolc hónappal a választások előtt a pártbeli nyilvános árulókeresés a vesztesek jellemzője. A szocialisták a vereségre készülnek.

Jó, de mit tehetett volna Botka? A párt széttart, közeleg a »forró ősz«...

Mráz Ágoston Sámuel: Ha valamit súghattak volna a tanácsadók, akkor pont azt, hogy ez a fajta konfliktusvállalás, szennyeskiteregetés óriási hiba. Az érett MSZP taktikája kifinomultabb volt annak idején; úgy is félre lehet tenni az ellenfelet, ha megkapja a 40. helyet a listán, aztán küzdjön meg érte.

Török Gábor: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Botka László céljai azért érthetők: rendet szeretne, érvényesíteni az akaratát, új megközelítéséket hozni – de erre ma már nem alkalmas az idő. Ilyen közel a választáshoz nem lehet már palotaforradalmat vezényelni. Amit belül tisztításnak gondol, az kívülről veszekedésnek látszik, erre pedig nem vevők a választók.”

(A Török Gáborral és Mráz Ágoston Sámuellel készült páros interjú a Heti Válasz 2017. augusztus 3-i lapszámában jelent meg.)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. augusztus 05. 09:17
Gyurcsány pontosan tudja, hogy vele el fogják veszteni a vállasztásokat.Nem érdekli igazán,az ő célja hogy bekerüljön valahogy a parlamentbe,és tovább maradhasson a politikába.Ha nem jut be, neki és a pártjának egyszer és mindenkorra vége.
ferenc bognar
2017. augusztus 04. 15:48
A ballibek a választás előtt nem tudnak megeggyezni. Mi lessz ha neadjisten megnyerik a választásokat és a mannán kell majd osztozkodni.Megeggyezésre persze nem kerűlne sor és sokatmondó programjuk arrol szólna kinek melyik poszt jut.RÉMÁLOM.........
Magyari Béla
2017. augusztus 04. 13:10
sámuel én inkább arról olvasnék, hogy a momentumos csávó francia felesége/nője/csaja/szexpartnere hogyan játszotta át párizsnak az olimpiát?? ez rendkívül érdekes és azt hiszem munkásságod csúcsa lenne ha kifejtenéd, no és ne feledjük ki belőle sorosgyurit se!!! várom a tényfeltáró írásod!
Kup Lung
2017. augusztus 04. 12:30
Megmosolyogtató hogy az MSZP-nek soha nincs ideje semmire. 2006 ősze óta minden országos választáson (parlamenti , EU ,önkormányzati ) keményen agyon verik tehát "csak" 11 éve volt rendet raknia a fejekben . De megint nincs ideje . --- A fiúk keményen dolgoznak de állandóan kifutnak az időből :) Na azért kedves TG ez is megérne egy elemzést ugye ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!