Nyilvánítsák nemzeti gyásznappá a tatárszentgyörgyi romagyilkosság napját!

2019. február 23. 14:23

A ma tíz éve meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Robikára emlékezünk.

2019. február 23. 14:23
Magyar Liberális Párt

„A Magyar Liberális Párt a ma tíz éve meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára emlékezik. A rasszista indíttatású tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján kezdeményezzük, hogy a kormány nyilvánítsa február 23-át nemzeti gyásznappá. Február 23-a nem csupán a roma magyarok, egy társadalmi kisebbség tragédiája, hanem az egész magyar nemzeté. Fontos, hogy évről évre emlékeztessünk minden magyar állampolgárt arra az eseménysorozatra, mely összesen hat ártatlan roma honfitársunk halálához vezetett, és melyek mögött kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet állt.

Kezdeményezzük, hogy a nemzeti gyásznap keretei között ezen túl minden évben február 23-án valamennyi közintézmény homlokzatára helyezzék ki a fekete gyászlobogót, az Országház előtti nemzeti lobogót katonai tiszteletadással vonják fel, majd eresszék félárbócra. Február 23-a nemzeti gyásznappá nyilvánításával lehetőség nyílna arra is, hogy az oktatási intézményekben méltó módon emlékezzen meg a jövő generációja is a magyar nemzet tragédiájáról. Arról a tragédiáról, amely azt üzeni: ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben - érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget - akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.

A Magyar Liberális Párt részvéttel osztozik a roma nemzetiséghez tartozó honfitársainkkal közös gyászban, és méltó módon emlékezik a roma honfitársaink életét követelő borzalmas eseménysorozatra. Február 23-a annak az üzenete, hogy Magyarországon soha többet nem történhet a tatárszentgyörgyihez hasonló tragédia.”

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. február 25. 16:03
Hol? Indiában? Ez csak a szokásos magyar- és nemzetellenes javaslat. Rajcsányinak biztosan tetszik.
Jason Bourne
2019. február 25. 07:54
10 éve még megtörténhetett ilyesmi a szoci- libsi kormányok alatti káoszban. Ma már elképzelhetetlen ilyen.
Agnieszka
2019. február 25. 06:24
A halottakat meg kell gyászolni, ez rendben van, de mindegyiket! Liberálisok, ennyire hülyék vagytok? Van ebben a felvetésben valami provokatív. Ennyire érzéketlennek lenni a többségi társadalom szempontjaira nem normális. Örülnétek inkább annak, h. lassan békesség van, valami megindult a közmunkával, kötelező óvodával, ingyen tankönyvvel, étkezéssel. Azért elgondolkodhatnátok azon, miért NEM könnyű még óvónőt sem találni a teljesen elcigányosodott kistelepülésekre ma sem.
néhai Ch.Pilot
2019. február 24. 09:50
Egyetértek. A rá következő nap pedig a Romák Által Megölt Magyar Emberekre Emlékező Nemzeti Gyásznap legyen! Nem is kellene külön Szögi Lajos, meg Marian Cosma, stb. csak így "en bloc". Amennyiben a Magyar Liberális Párt ezzel nem ért egyet, követelem, hogy a nevét változtassa Cigány Liberális Párttá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!