A Sargentini-jelentés receptje alapján alakul a mostani jelentés is

2020. április 23. 21:54

Tragikusnak tartom, hogy világjárvány idején legitimen megválasztott kormányokat támadnak.

2020. április 23. 21:54
Járóka Lívia

„Köszönöm a szót Elnök Asszony! Köszönöm Biztos Úr!
És köszönöm Jourovà biztosnak a tiszta beszédet, hogy Magyarország nem vezetett be túlzó intézkedéseket!

Tragikusnak tartom, hogy világjárvány idején legitimen megválasztott kormányokat támadnak, fakenews-zt fabrikálva. Sajnálom, hogy megint a Sargenti-jelentés receptje alapján alakul ez a mostani jelentés is, hamis vádakra építve, eltúlzott helyzeteket bemutatva, például a Romák helyzetét illetően Magyarországon. Nagyon fontos lenne, hogy minden egyes EU-s tagállamot ugyanolyan mértékben megvizsgáljunk. De úgy látom, hogy a kettősmérce most sem marad el.

Ha a balliberális frakciók annyira aggódnak a magyar jogállamiságért, a magyar média függetlenségéért, pluralizmusáért és a magyar romákért, hogy lehetséges, hogy két és fél hónapos késés után sem készült el az az átfogó Roma-jelentés, aminek már rég a LIBE bizottság napirendjén kellene lenni. Sőt, egy ilyen veszélyhelyzet idején még inkább sürgető lenne a jelentés, hiszen a roma közösségek, az idősek mellett, azok a csoportok, melyeket leghátrányosabban érint a járvány.

E helyett haszontalan vita zajlik ma is, most is.
Felháborítónak tartom antropológusként, mivel sok éves kutatás áll mögöttem ezekben az érintett országokban, hogy amikor szocialista kormányok vannak hatalmon, akkor az EU semmi kivetnivalót nem talál, de ahogy konzervatív-keresztény kormányok kerülnek hatalomra, sérülékeny csoportokat kéretlenül zászlajukra emelve azonnal megtalálnak és a jogállamiságra hivatkozva kettős mércével mérve a legrosszabb helyzetben tüntetik fel az országunkat.

Nagyon aggasztónak tartom ezt a hozzáállást, és ez a kettősmérce az egész jogállamiság vitát és mechanizmust alapjaiban rombolja szét. Az EU-nak minden eszköze meg van arra, hogy egyenlő alapokon, egyenlő elbírálásban részesítse a tagállamokat. Ez lenne a legfontosabb.”

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. április 24. 15:06
" legitimen megválasztott kormányokat támadnak." mire jó ez a hatásvadász duma, lívia? Talán van az eu ban nem legitimen megválasztott kormány is? Azért "támadják" a magyar kormányt mert szembemegy az európai jogelvekkel, melyek betartásáára kötelezettséget vállaltunk mikor még nem posztfasiszta kormány volt hatalmon Mo-on. Pont. Ennyire egyszerű. Nincs soros, nincs migráns, nincs pol.i ok. Csak egy autoriter rendszert kiépítő orbán rezsim van ami a demokráciát szereti úgy felfogni, hogy az helyi értelmezés kérdése és nincsenek objektív elvárások.
Emmanuel Goldstein
2020. április 24. 11:14
Ideje felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát az EU-ban és a kohéziós forrásokat. Autokráciáknak sem pénz, sem szavazat nem jár.
atila68
2020. április 24. 10:22
Az EU parlamentet eddig is a helyén kezelte a magyar kormány, ezután is ott fogja.
istvanpeter
2020. április 24. 10:15
A liberális terrorista önkénytől bármi kitelik. A magyar demokrácia és a választópolgárok többségének, valamint az általuk megbízott országvezetésnek a mocskolása és gyalázása, csak egy szerű ujjgyakorlat a számukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!