Az IMF már nem tekinti unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát

2020. április 16. 10:18

Megváltozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországhoz való hozzáállása.

2020. április 16. 10:18

A szervezet már nem tekinti unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát – mondta Szakáli István Loránd, a Századvég vezető elemzője csütörtök reggel a Kossuth rádió műsorában. A műsorban arról beszéltek, hogy az IMF szerint az Európai Unióban idén a magyarországi nemzeti össztermék (GDP) fog a második legkisebb mértékben csökkenni a koronavírus-járvány miatt.

Szakáli István Loránd elmondta, az IMF mára más országok számára is követendőnek ítéli a magyar gazdaságpolitikát. A szervezet ugyanakkor pozitívan értékeli a magyar kormány gazdaságvédelmi akciótervét, illetve intézkedéseit is. Hozzátette: a kormány gazdasági akcióterve kifejezetten a gazdaság újraindításával foglalkozik, s ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a munkahelyeket megőrizzék, újakat hozzanak létre, és megerősítsék a gazdaság szerkezetét.

Kitért arra is, hogy a járvány elleni védekezés miatt mesterségesen kellett leállítani a gazdaságot. A legnagyobb kérdés, hogy mikortól nem kell már félni a járványtól, mikor lesz meg a vakcina, hiszen csak ezt követően lehet újraindítani a gazdaságot.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. április 17. 08:06
Legszívesebben röhögnék, de nincs kedvem...
balbako_
2020. április 16. 21:07
Mert már tehetnek egy szívességet a zsaroló potenciáljuk megszűnt egyből "rájöttek", ha tovább erőltetik a hülyeségüket kiröhögik őket.
kispufi
2020. április 16. 16:06
Baszki, tíz év fikázas után rájöttetek, hogy tíz évvel le vagytok maradva? Széles világba Fut Orbán magába Nyakában a lába Sosem érsz nyomába!!! :))
tamas46
2020. április 16. 15:23
Ebből is látszik- ha igaz- hogy az IMF-nél levő szakemberek(?) mennyire közgazdászok. Valamikor azt tanultam, hogy az államháztartásnak több tervet kell kidolgozni. -stratégiait a rövidtávú (napi) intézkedésekhez - hosszútávút- évtizedekkel előre gondolkodva több irányba(feltételekkel a változásokra) a kettő között a középtávút( 5-8 évre), ami a stratégiai tapasztalatok összességét elemzi és a szerint változtatja a tartalmát, és a végrehajtást Van még egy, ami a legfontosabb minden kormány számára- ha hallgat a közgazdászokra:ez pedig a veszélyhelyzetre vonatkozik, attól függően, hogy mi az ok ! Sajnos az utóbbit úgy tűnik elfelejtették az irányítók.Az IMF, az EU, s valamennyi állam vezető politikusai, hiszen mindenki bevallotta, hogy nem voltak felkészülve. Ez pedig annyit jelent, hogy mindenhol hiányzik a vészhelyzetre vonatkozó terv, még az emberéletek sem számítanak !!!!! ( jelen esetben) Ezt akár szándékosságnak is lehet tekinteni, a lakosság teljes egésze ellen.(a Föld lakossága kb.7,2 milliárd lehet). Az más kérdés, hogy valaha fogja-e vállalni valaki a felelősséget azért, hogy a nem kellő felkészültség miatt mennyi ember is halt meg idő előtt !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!