Három férfi és két bébi: hivatalosan három apja van egy amerikai testvérpárnak

2021. február 17. 17:43

Egy hármasban együttélő, poliámor meleg férficsoport lesz az első, akik hivatalosan szerepelnek két béranya szülte amerikai csecsemő születési anyakönyvi kivonatán.

2021. február 17. 17:43
null

Ian Jenkins, Alan Mayfield és Jeremy Allen Hodges jogi precedenst teremtettek Kaliforniában, ugyanis két gyermekük született. Piper, a kislány és Parker a kisfiú, adományozott embriókból béranyákkal kihordatott testvérpár, és az első gyerekek a világon, akiknek hivatalosan nincs anyjuk, ellenben három apjuk van. A három homoszexuális férfi ugyanis poliámor szerelmi háromszögben élnek. 

A trió 2017-ben került be a jogtörténetbe, amikor egy bíró megengedte, hogy mindhárman szerepeljenek lányuk, Piper születési anyakönyvi kivonatán 

– ami óriási mérföldkő volt a poliámor családok számára, hogy elismerést szerezzenek az Egyesült Államokban.

Egyikük, Ian, aki orvos a Huffington Postnak nyilatkozott abból az alkalomból, hogy sajátos szivárványcsaládjuk történetéről könyv jelent meg a héten: „Jeremy egyik barátja felajánlotta nekünk azokat az embriókat, amelyek megmaradtak sikeres mesterséges megtermékenyítési programjuk után, de nem tudták felhasználni őket. Így lehetőségünk nyílt elfogadni az embriókat és meghozni a közös döntést, hogy egy egészen egyedi családot neveljünk fel. Most a legidősebb óvodás korú, a többi szülő és gyerek pedig kért minket, hogy olyan menő ez, kérlek meséld el nekünk ezt a történetet” – mondta Ian Jenkins a most megjelent könyv promóciója során. 

Ian Jenkins és Alan Mayfield 17 éve élnek meleg párkapcsolatban, és 8 éve csatlakozott be hozzájuk Jeremy Allen Hodges, így azóta úgynevezett „throuple-t” alkotva élnek.

Ez okozta a jogi problémát is, hisz a gyermekek béranyába ültetett embriókból születtek, így hivatalosan az örökbefogadó szülőik szerepelnek kezdettől a születési anyakönyvi kivonatukon.

„A helyettesítő szülőnek a szüléskor végzéssel kell rendelkezni a bíróságtól, amelyben kijelentik, hogy kik lesznek a törvényes szülők. Az elején nem voltunk biztosak abban, hogy mindhárman szerepelhetünk az anyakönyvi kivonaton, így ebből bírósági eljárás lett. Hosszan érveltünk a bíróságon, elég feszült tárgyalás volt. Eleinte úgy tűnt, hogy nem fogják megadni nekünk az engedélyt, ezért szót kértünk a bíróságon és megfogalmaztuk a saját nézőpontunkat, melyet a bíró végül elfogadott és törvényes szülői jogot biztosított mindhármunknak gyermekünk számára, még mielőtt megszületett volna” – ecsetelte a történteket Ian Jenkins. 

Fotó: 7News, Morning Show

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. február 18. 14:08
Hát nem létezik a világon olyan állatfaj, amely ezt képes lenne alulmúlni.
ujujuj
2021. február 18. 10:17
Nem olvastam el a cikket, mert ilyen korán reggel még nincs kedvem hányni. Mégis hogy lehet három apja? testületileg kiverték egy bögrébe, és azt tolták be a lombikba, vagy körbetoszták egymást, és akkor úgy értelmezték, hogy mind hozzájárult valamivel a reprodukcióhoz? Gusztustalan, ahogy ezek a buzik emberi lényekkel kísérleteznek, hogy megvalósítsák az aberrációikat. Sőt, nem is gusztustalan, ennél egy jóval súlyosabb jelzőt keresek, csak hirtelen nem találok.
Potymog
2021. február 18. 08:59
A nő, vagy a nők, akik a petesejteket adományozták, vajon adományozták volna a petesejtjeiket, ha tudják, hogy gyermekeik nem fognak anyával rendelkezni, csak három apával? Gyanítom, nem kérdezték meg őket erről.
Tibesz26
2021. február 18. 08:56
undoritó egyszerüen undoritó az lmbtq dögölyön mega pokolban egy rendes család meg férfi nő és gyermek nem pedig három buzi rohadék szemétláda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!