Évekre börtönbe kerülhet a Trump-párti metálzenész

2021. április 20. 14:33

Jon Schaffer ritmusgitáros, az Iced Earth meghatározó zeneszerzője, szövegírója ellen azért indult eljárás még három hónappal ezelőtt, mert januárban részt vett a Capitolium ostromában. 

2021. április 20. 14:33
null

Jon Schaffer ritmusgitáros, az Iced Earth meghatározó zeneszerzője, szövegírója ellen azért indult eljárás még három hónappal ezelőtt, mert januárban részt vett a Capitolium ostromában. 

Az első vádpont alapján 20, a második esetében pedig 10 év börtön az alapbüntetés, így sokáig úgy tűnt, hogy a metálzenész akár 30 évre is rács mögé kerülhet. A CNN legutóbbi beszámolója alapján azonban úgy tűnik, hogy Jon Schaffer csak maximum 4 és fél évre kerül börtönbe és szabadlábon védekezhet, miután ügyvédjei és a a vád alkut kötöttek, melynek részleteit ugyanakkor nem ismertették.

„Schaffer védőügyvédje arra hivatkozva kérte a szabadlábra helyezést, illetve az utazási korlátozások feloldását is, hogy Schaffer Indiana államban él, a családja viszont Floridában, róluk gondoskodnia kell, ráadásul az ügyét képviselő jogi stáb Arizonában tartózkodik. Arra is hivatkozott, hogy a zenész önmaga jelentkezett a hatóságoknál, miután megtudta, hogy körözik a zavargások miatt, továbbá elsőként ismerte el a felelősségét, bűnösségét” – írta a Hammer World. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2021. április 21. 12:54
A jó metálhoz nem kell Amerikáig menni: https://www.youtube.com/watch?v=2VgOjY-TPUo https://www.youtube.com/watch?v=cXLFvP8jlx4
Akitlosz
2021. április 21. 12:34
Akkor addig hallgatok metál-párti Lady Gagát, aki szintén évekre börtönbe kerülhet. De nem kerül, mert miért kerülne csak mert kerülhetne? https://www.youtube.com/watch?v=2Lvdci4dQos Egyetlen tyúktojás is kerülhetne tízmillárdkétszáztizenhétmillióháromszáznegyvenkétezerötszáztizenhét forintba is. Na de az kinek lenne jó?
kaltran
2021. április 21. 10:34
Én is kötnék egy alkut. Biden börtönbe megy helyette minimum 4 évre, (mert ő az első számú felelős) amíg vissza nem jön Trump, ő pedig a Bahamákon elmélkedik mit csinált rosszul. Megmondom: behitte, hogy az USA egy élhető ország.
zakar zoltán béla
2021. április 20. 16:17
rat state?-dadus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!