Szinte a teljes baloldal megszólalt egy HUXIT-ról szóló véleménycikk miatt

2021. augusztus 16. 16:29

Fricz Tamásnak volt egy véleménycikke arról: lehetséges, hogy megérné Magyarországnak a kilépés az Unióból. A cikk kapcsán az egész baloldal felbolydult, Dobrev Klárától Karácsony Gergelyig.

2021. augusztus 16. 16:29
null

A Magyar Nemzet hasábjain augusztus 15-én hajnalban megjelent egy véleménycikk (melyet mi is szemléztünk), Dr. Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója írta. Az „Ideje beszélnünk a huxitról” című cikkében megosztotta a gondolatait arról, hogy lehetséges, hogy kedvező lenne Magyarországnak az, ha önként, szuverénen kilépne az Európai Unióból.

A cikk kapcsán egy nap késéssel szinte az egész baloldal megszólalt. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt-jelöltje kifejtette, hogy Orbán Viktor személyes megbízásából készült a cikk, illetve, hogy 

Ismerjük jól, hogy működik a fideszes propaganda: először megszellőztetnek egy gondolatot, majd többen érvelnek mellette, amíg egyszer csak hivatalos kormányzati cél nem válik belőle.”

Dobrev szerint az a 2022-es választások tétje, hogy Magyarország benne marad-e az Európai Unióban.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke, mint ahogy megírtuk, szintén kifejtette, hogy szerinte a cikk „felsőbb jóváhagyással” készült el, és hogy az az Európai Uniós kiléptetési kampány kezdetét jelenti.

Orbán régóta tervezi az Unió elhagyását, és most, hogy úgy tűnik, már az uniós támogatásból jövő milliárdokat se tudják olyan könnyen lenyúlni, [...] fel is gyorsítja a kilépést.”

– írta meg Szabó a Facebook-oldalán. Bejegyzését azzal zárta, hogy Karácsony Gergely vezetésével akarja megállítani ezt, az elmondása szerinti „ámokfutást”.

Ennek kapcsán Karácsony Gergely is természetesen megszólalt, kifejtette, hogy nem fogják hagyni azt, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból, illetve, hogy 

Magyarország európai jövőjét a kormányváltás szolgálja, ez a tét, nem más, már az előválasztáson is.”

Nyitókép: MTI/EPA/AFT pool/Aris Oikonomou

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. augusztus 22. 06:23
Mekk Mester mindenképpen benntartana bennünket Soros György homokozójában. Ezért az álláspontjáért csak gratulálni tudok neki, mivel ezzel kb. 10 % plusz szavazatot hozott a FIDESZ-nek a legközelebbi választásra. Köszi Geri .
2021. augusztus 21. 14:45
Nyugat Európa a mai demográfiai tendenciák szerint ez évszázad végére iszlám köztársaságokká fog alakulni. A 2000-res években az Európai Parlament földszinti kioszkjában még kapni lehetett olyan képeslapokat, amelyen Európa 2100-ban térkép szerepelt Germanisztánnal, Frankisztánnal és így tovább. Ma már ilyen nincs, a polkorrektség ezt nem engedi meg, ennyit változott másfél-két évtized alatt a nyugati demokrácia és szólásszabadság. Nekünk azt kell végig gondolnunk, hogy Közép-Európa is iszlám köztársaság akar-e lenni, vagy esetleg más utat választ.
antioxi
2021. augusztus 17. 13:56
Az EU-ból való kilépést (huxit) népszavazás előzi meg. Ha egy ilyen esetleges népszavazás többsége szerint ki kell lépni, akkor ki kell lépni. Ennyi.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 17. 13:12
Huxitozás az új direktíva! #nincshálózat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!