Amerikai katonai támaszpontról lopott üzemanyagot egy román bűnszervezet

2021. november 24. 14:24

A kétmillió dolláros kárt okozó bandára az utóbbi évek legnagyobb összehangolt rajtaütése keretében csaptak le a román hatóságok.

2021. november 24. 14:24
null

A román rendőrség valamint a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) 457 helyszínen végzett szerdán házkutatást és 367 gyanúsítottat állított elő. Ezek közül

a Konstanca megyei üzemanyaglopás keltette a legnagyobb médiavisszhangot,

a Mihail Kogalniceanu katonai repülőtér és amerikai támaszpont ugyanis az ország egyik legszigorúbban őrzött létesítményének hírében állt, most pedig kiderült, hogy

egy héttagú banda, amelynek tagjai az egyik beszállító cégnél dolgoztak, 2017 óta lopja a generátorokból a gázolajat.

A DIICOT az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kormánya feljelentése nyomán kezdett vizsgálódni, a kár Románia legfőbb stratégiai szövetségese szerint kétmillió dollárra rúg.

A bűnszövetkezetek elleni akciókban főleg az ember- és gyermekkereskedelemre, védtelen emberek kihasználására, migránscsempészetre, kiberbűnözésre és kábítószercsempészetre szakosodott hálózatokat vették célba.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció (AFP)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosemvolt
2021. november 25. 12:24
"az ország egyik legszigorúbban őrzött létesítményének hírében állt" Valamiért beugranak azok az annak idején sikeres filmek, amelyekben az USA hadsereg tisztjei üzleteltek (második vh, vietnammal foglalkozó mozifilmekben szinte félreérthetetlen utalások vannak. Valaki elhiszi, hogy belső ember (emberek) közreműködése nélkül ez működhetett volna? Jó pár utalás volt már arra is, hogy komoly mennyiségű műkincs kereskedelem is lebonyolódhat a mindenek felett álló hadseregnél.
khomeini
2021. november 25. 08:20
románnak lenni életforma
Csikasz
2021. november 25. 08:08
KALTENBACH JENŐ, hol vagy?
TOM66
2021. november 24. 22:11
Így gyengítik a NATO-t! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!