Brüsszeli portál: Kifutott az ellenzék az időből a népszavazás kapcsán

2022. január 25. 11:25

Az ellenzék lemaradt a lehetőségről, hogy a választásokkal egy napon tartson népszavazást – írja az Euractiv.

2022. január 25. 11:25
null

Az egyesült baloldal azon terve, hogy az április harmadikai választással egy napon tarthassák meg az álláskeresési járadék meghosszabbításával, valamint a Fudannal kapcsolatos népszavazást, kudarcot vallott, annak ellenére, hogy számos ellenzéki politikus (például Karácsony Gergely) az ellenkezőjét állítja – írja az Euractiv.

Mint a portál írja, a baloldal január 21-én adta le a népszavazási kezdeményezéshez szükséges aláírásokat, de egyelőre még az is kérdéses, megvan-e a kellő számú aláírás. hiszen sok szignó érvénytelen lehet. Az Euractiv szerint, valószínűtlen, hogy a népszavazást az ellenzék még a választások napján megtarthassa, annak ellenére, hogy az NVI közleménye szerint még aznap, január 21-én elkezdte megszámlálni az aláírásokat. 

Az Euractiv a Political Capitalhez hasonlóan hangsúlyozza: még ha a különböző jogorvoslati határidők, elbírálások, tájékoztatások 1-1 napot is vennének csak igénybe, akkor sem lehetne a népszavazást április 3-án megtartani. Ha pedig minden ilyen esetben a maximális határidőt vesszük alapul, akkor akár októberig is elhúzódhat a népszavazás kiírása. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2022. január 27. 04:30
Szembe mész, seggbutázol valakit, akit nem is ismersz, holott fentebb kevesebbért visítoztál, mivel az téged érintett. Tipikus galambsakker vagy. A táblát már felborogattad és teleszartad. Most már csak be kell jelentened, hogy győztél. Az észfutásod merő feltételezés, nem alapul tényen. Ez viszont tény.
hidegfehérmintaled
2022. január 25. 14:35
Mire a moslékokok megtartják a népszavazást a FUDAN-t már alapozzák. :-))))
DFK
2022. január 25. 13:57
Még ehhez is hülye az ellenzék.
írmag
2022. január 25. 13:17
Hóóóóó-rukk! Sokat akart a szar(ka), de nem bírta a far(ka). (A becézgetés csak a közmondás hibátlansága miatt.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!