Foreign Policy: A magyar választás befolyásolja a világ sorsát

2022. január 02. 17:13

A külpolitikai magazin szerint Orbán Viktor az országot hűbérbirtokként kezeli, de a tavaszi választásokon eldől, hogy mi lesz vele a továbbiakban.

2022. január 02. 17:13
null

Az amerikai Foreign Policy összeállítást készített arról, milyen választásokra kell figyelni a világban 2022-ben. Az összeállításban nagy figyelmet kap Magyarország is – számolt be cikkében a HVG. A lap azt írja: a miniszterelnök az országot hűbérbirtokként kezeli, de a tavaszi választásokon eldől, hogy mi lesz vele a továbbiakban:

marad hűbérúr vagy leminősül hűbéressé.

Ő maga büszkélkedik az illiberális demokráciával, de az utóbbi 10 éve pontosan illusztrálja, miként tud egy demokratikusan megválasztott vezető látszólag törvényes eszközökkel tekintélyuralmat csinálni egy országból – sorolja a cikk szerzője.

A lap szerint biztos, hogy a Fidesznek nem lesz újból kétharmada

Viszonyát Brüsszellel az jellemzi, hogy időnként válogat a kötelezettségekből. Ugyan rászorul az unió anyagi támogatására, de a szervezet kulturális, politikai és ideológiai értékeiből nem kér. Magyarország akkor lépett be a közösségbe, amikor még virágzó demokrácia volt, ám egy évtizeddel később könnyebb mondani, mint megcsinálni, hogy móresre kell tanítani a demokrácia visszaszorulása miatt.

A külpolitikai magazin szerint az biztos, hogy a Fidesznek ezúttal nem lesz kétharmada. Viszont az egyelőre bizonytalan, hogy van-e elég lendülete az ellenzéki tábornak és így rá tudja-e kényszeríteni Orbánt, valamint annak politikai gépezetét, hogy lépjen le a hazai és a nemzetközi közélet színpadáról. De ha netán nem is sikerül távozásra kényszeríteni, a másik oldal még mindig vigasztalhatja magát azzal, hogy képes volt legalább valamennyire megnehezíteni a kormányfő dolgát – hangsúlyozza a Foreign Policy elemzése.

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 436 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benkő András
2022. január 03. 12:08
Nem kell nagyon "reménykedni"! Orbán Viktor miniszterelnök marad. És ha a a csillagok állása is jó, és az ez ellenzék olyan béna mint most, nem 2/3-dal, hanem 4/5-del nyer a FIDESZ! Az illiberális demokráciáról az a véleményem, hogy a liberalizmus ma már felfelja önmagát. Az il- fosztóképző azt jelenti, hogy Magyarország és a magyarok keresztény-konzervativ, nemzetileg elkötelezett (értsd: patrióta) országra szavaznak. Bármelyik rendszer, aki bennünket megfosztott a szabad önrendelkezésüktől, belebukott a programjába. Nézd csak meg a magyartörténelmet: hol vannak ma már a tatárok, törökök, habsburgok, a náci megszállók és a szovjetek? Sehol! Elfujta őket mind a szél! Az Egyesült Európai Államokkal is ez fog történni. Idő kérdése. Mi megmaradunk, ők a történeles sülyesztőjében kötneki. (...) USA a II. világháború óta egyetlen egy háborút sem nyert meg. Miért akar a világ csendőre lenni? Ukrajna meg ne ugráljon. Egy területileg összelopott ország, nem ország!
istvanpeter
2022. január 03. 11:11
Bárgyú marhaságok, hazugságok és rágalmak keveréke, de úgy látszik, hogy a fogalmak tartalma és terjedelme ma már nem számít.
duzur
2022. január 03. 10:35
Ez igen ! Látom is ahogy reszket az egész Nyugat. .Németek tömegei ostromolják a magyar határt..
savrena
2022. január 03. 10:25
"A magyar választás befolyásolja a világ sorsát" Igazán örvendek hogy ilyen fontos lett kicsiny személyem pici szavazata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!