Hallgat a Mazsihisz Z. Kárpát Dániel antiszemita botrányáról

2022. március 21. 11:50

Szerettük volna megtudni a szervezettől, felszólítják-e lemondásra és a jelöltségtől való visszalépésre a karlendítő képviselőt, eddig nem kaptunk választ.

2022. március 21. 11:50
null

Kérdéseket küldtünk múlt hét végén a Mazsihisznek, hogy megtudjuk, mit gondolnak az ellenzéki közös lista előkelő, kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dániel karlendítős videójáról, de egyelőre nem kaptunk választ. A hasonló ügyekben azonnal reagáló szervezettől azt is szerettünk volna megtudni: felszólítják-e a képviselőt parlamenti mandátumának visszaadására és arra, hogy ne szerepeljen az ellenzék országos listáján?

Az ellenzék kerüli a témát

Az ellenzéki oldal kínosan kerüli a vélemény-nyilvánítást Z. Kárpát botránya kapcsán,

valamint mentegetik az antiszemita megnyilvánulása miatt botrányba keveredő Jobbik-alelnököt.

Jakabot nem érdekli, Dobrev másra mutogat, Márki-Zay a mosolyról beszél

Jakab Péter pártelnököt egyszerűen nem érdekli az eset, Dobrev Klára az ellenzéki pártok közös elvi nyilatkozatára mutogat, míg a baloldal miniszterelnök jelöltje csak arra volt kíváncsi,  Z. Kárpát miért mosolyog, miközben náci karlendítésre emeli kezét. 

Pedig azóta Z. Kárpát párttársáról, a Jobbik másik alelnökéről, Szilágyi Györgyről is előkerült egy olyan videó, amelyben a neonáci börtöntöltelékekből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű bűnszervezetet védelmezi. A The Jewish Voice cikke alapján az egyébként szintén az ellenzéki közös listán szereplő politikus érdekvédelmi szervezetnek titulálja a neonáci bűnözőkből  álló szervezetet.

A Mazsihisszal és az ellenzékkel szemben ugyanakkor lapunknak elmondta véleményét az esetről Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, aki szerint „a Jobbik az antiszemitizmus közéleti szimbóluma lett”.

„Védhetetlen” – a baloldal szimpatizánsai Z. Kárpát karlendítéséről

A baloldali összefogás Műegyetem rakpartra hirdetett rendezvényének résztvevőit kérdeztük.

Nyitóképen: Z. Kárpát Dániel. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. március 21. 15:10
A mazsihiszes zsidók echte sorosssisták,ami deep state hüséggel egyenértékű. A zsobbik nekik szolgál-igy az álnyilas gesztusaik ugyanugy nem számitanak,amint az ukrajnai ("mazsihiszes") "bábkormánynak" az ottani "álnyilasok" grasszálása..Lassan már azok is "demokratákok" lesznek. Vagy "polgárok"-ahogy a "Bráner" Kolomán nevezi a Jákób szintársulatát..
Kisfrocs
2022. március 21. 13:55
Trumpot is atbasztak, Orbant is atfogjak.
Gullwing
2022. március 21. 13:10
Miért is meglepő hogy a zsidók nem egyformán mérnek balra és jobbra?! Évek óta ezt teszik jópáran közülük.
Hyazinth
2022. március 21. 13:08
Pár éve a cipőbe köpködő Kulcsár Gergelyt még feljelentette a debreceni hitközség, Zsiga-Kárpát azonban már szalonképes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!