Gulyás: Brüsszel hibázik, amikor ugyanazt a nótát fújja, mint a magyar baloldal

2022. április 05. 17:34

A miniszter azt kérte: Brüsszel ne büntesse meg a magyar választókat azért, mert a választáson számukra nem tetsző véleményt fogalmaztak meg.

2022. április 05. 17:34
null

Brüsszel hibázik, amikor „ugyanazt a nótát fújja”, mint a magyar baloldal, azt ugyanis a magyarok most utasították el nagy többséggel – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bizottság elnökének keddi nyilatkozatára reagálva.

Ursula von der Leyen Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén azt mondta: az Európai Bizottság hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítja az európai uniós források folyósítását a jogállamisághoz kötő úgynevezett feltételességi mechanizmust.    

Gulyás Gergely a magyar kormány véleményét ismertetve az MTI-vel azt közölte:

a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott a vasárnapi országgyűlési választáson,

míg a gyermekvédelmi törvénnyel több mint 3,3 millió ember fejezte ki egyetértését.    

Ez soha nem látott támogatottság mind a kormánypártok, mind a gyermekvédelmi törvény ügye mögött – emelte ki.    

Éppen ezért a demokrácia alapvető szabályait a bizottságnak is el kell fogadnia – szögezte le, hozzátéve: nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie a bizottságnak,

hanem vissza kellene térni a józan észhez és a párbeszédhez.

Erre a magyar kormány mindig nyitott volt – hangsúlyozta.    

A miniszter azt is kérte: Brüsszel ne büntesse meg a magyar választókat azért, mert a választáson és a gyermekvédelmi törvény ügyében nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k-árpi
2022. április 06. 04:14
Kedves Gergo roviden folmazzunk; helyesbitest ajanlok. NINCSEN "magyar baloldal", csak roviden BALOLDAL van, mert nem magyar HANEM hazaarulo, globalista es Brusszel simogatasatol elelvezo MASOKrol beszelunk. Milyen ember az, aki gyuloletbol es irigysegbol kivanja beszerezni mindennapjanak igenyeit? Miert nem lephetnenk ki vegre mar a Zelenszkij altal udvozitett NATO-bol, vagy akar az Unios kotelekbol. EZEKEN KIVUL is van elet es meghozza bolcsebb es erkolcsosebb is. Ahol a PENZ AZ UR, ott nem letezhet emberi meltosag.
Isten jobb keze
2022. április 05. 23:05
Miért te kis malacképű? Még is mit csináljon? Továbbra is engedje hogy ellopjátok az EU-s pénzeket? A saját zsebeteket tömjétekvele? Gondolkozz már!! Jah fideszes vagy te nem tudsz olyant csinálni, nincs agyad!
Berecskereki
2022. április 05. 19:47
Tisztelt Mandiner Szerkesztőség! Mikor kerül vissza az X lehetőség? Meg kellene sürgetni.
Putz Károly
2022. április 05. 19:27
Az érvénytelen szavazatok nagy többsége kérdésenként egy igent és egy nemet tartalmaz. Tekintsük ezeket a szavazatokat érvényesnek, és az igeneket hozzá kell adni az eddigi igenekhez (ha van), a nemeket pedig hozzá kell adni az eddigi nemek számához. A rajzos, firkált, üzeneteket tartamazó stb. szavazatok maradnak érvénytelenek. Fogadjuk el ezektől a szavazóktól az igeneket is és a nemeket is, hiszen mindkettőt egyszerre akarták. Legyen igazuk, és így 60% felett lesz a érvényes szavazatok száma. Kreatívnak kell lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!