Külügyminisztérium: Nem voltak magyarok a lezuhant horvát gépen

2022. május 29. 21:21

A gépet csaknem százan keresik, de a rossz időjárási viszonyok miatt helikopterek nem szállhatnak fel.

2022. május 29. 21:21
null

„Területileg illetékes külképviseletünk munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, akik a lezuhant repülőgép utasaival kapcsolatban megerősítették, hogy nincs köztük magyar állampolgár” – közölte a hvg.hu megkeresésére a Külügyminisztérium.

A gép négy emberrel a fedélzetén tűnt el

A Cessna 182 típusú kisgép Splitből szállt fel, 2300 láb (700 méter) magasan tűnt el a radarról a Plitvicei tavak közelében. Korábban a horvát Telegram írta azt nem megerősített hírek alapján, hogy a gépen négy magyar utazott. A Külügyminisztérium a lap megkeresésére ezt cáfolta.

A horvát belügyminisztérium közlése alapján megírtuk, hogy a gép négy emberrel a fedélzetén tűnt el. A sportrepülőgép Splitből szállt fel a reggeli órákban. A horvát légiforgalmi irányító szolgálat radarjáról 11 óra 25 perckor tűnt el. A Vecernji List című horvát napilap – nem hivatalos források alapján – azt írta, hogy egy Németországban bejegyzett gépről van szó, amely Laichingen városba tért volna vissza.

Arról, hogy kik utaztak a gépen, nincs hivatalos adat.

A repülőgép segélyhívást adott le, mielőtt eltűnt volna. A gépet csaknem százan keresik, de a rossz időjárási viszonyok miatt helikopterek nem szállhatnak fel.

Nyitókép: Sameer Al-Doumy / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Asztis
2022. május 29. 21:36
Szar ügy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!