Az ukrán külügyminisztérium hálás az EU-nak az új szankciókért, de csalódott Budapest álláspontja miatt

2022. május 31. 20:09

Az ukrán külügyminisztérium felszólítja az EU-t, hogy haladéktalanul kezdje meg a hetedik szankciócsomag előkészítését.

2022. május 31. 20:09
null

Az ukrán külügyminisztérium üdvözölte az EU-vezetők politikai döntését az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról, de csalódottságát fejezte ki Magyarország álláspontja, az olajembargó ügyében tett kompromisszum miatt – közölte a tárca kedden hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott közleményében.

„A külügyminisztérium csalódottan veszi tudomásul, hogy

és kivételt tett a vezetékes szállítások esetében, de köszöni a partnerek, különösen az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőinek erőfeszítéseit, amelyeknek köszönhetően ez a fontos döntés végül megszületett” – idézett a Jevropejszka Pravda című hírportál a közleményből.    

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy „az olajembargó felgyorsítja a visszaszámlálást az orosz gazdaság és a katonai gépezet összeomlásáig”.    

Újabb követelések

„Az ukrán külügyminisztérium felszólítja az EU-t, hogy haladéktalanul kezdje meg az Oroszországi Föderáció elleni hetedik szankciócsomag előkészítését, amely más orosz exporttermékek tilalmát és egyéb korlátozó intézkedéseket is tartalmaz. Az ukrán fél már benyújtotta az erre vonatkozó javaslatait” – olvasható az ukrán külügyminisztérium közleményében.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyÖreg
2022. június 03. 07:31
EU, Ursula lábhoz!
Fila2020
2022. június 01. 17:37
A szankciók az EU szankciók, amelybe Magyarország is beletartozik. Orbán álláspontját pedig az EU magáévá tette, így az az EU álláspontja is. Ezek alapján nehéz értelmezni a hálát és a nehezményezést így együtt.
Brandon the great Negro
2022. június 01. 17:08
Akkor ez megint döntetlen. Gondolom a napi 8 000 000 köbméter gáz azért jól jön. szívesen.
Isten jobb keze
2022. június 01. 10:05
A jövőben az ukránok ott fogják a magyarokat rugdosni, ahol csak érik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!