Hivatalosan is az Európai Unió tagjelöltje lett Ukrajna és Moldova

2022. június 23. 20:41

A hírt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelentette be Twitter-oldalán.

2022. június 23. 20:41
null

Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelölt státuszának megadásáról – jelentette be Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében csütörtökön este.

Az ülés előtt több európai vezető is arról nyilatkozott, hogy

a két posztszovjet ország megérdemli a tagjelölti státuszt.

Michel egyenesen arról beszélt: „Döntő pillanathoz érkeztünk az Európai Unió történetében.” – adta hírül a The Welt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke üzenetében azt írta: a döntés „mindannyiunkat megerősít”. Erősíti az Európai Uniót, de különösen Ukrajnát, Moldovát és Georgiát Oroszországgal szemben – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 24. 15:38
A vétó az egyik legdemokratikusabb jogi szabályozó eszköz. Ez teszi lehetővé, hogy Európa ne hozzon elhamarkodott, megalapozatlan döntéseket. Ennek nagyon konkrét pozitív hatásai vannak mindannyiunk számára. Ezt meg kell őríznünk!
Ne szájalj
2022. június 24. 12:46
Biztos az a legjobb nekunk, ha ok jonnek az EU-ba az orosz gaz es olaj helyett?
szandrarabo
2022. június 24. 11:12
Jusson eszünkbe, hogy Törökország is már mióta tagjelölt. Ez egy szép gesztus az ukránok felé, de nem kell komolyan venni. Sok ukrán reménykedik abban, hogy a Nyugat részei lesznek, és annak lenne ránk nézve is súlyos következménye, ha a reményt elvennénk tőlük. Én azt mondom, legyen egy kis szívünk, később pedig bizonyíthatnak. Ha nem, akkor meg elbukják ezt a lehetőséget vagy nem mozdulnak előre soha.
Galsó Atya
2022. június 24. 09:29
Moldova bazzeg! A következő mi lesz? Tanzánia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!