A Ryanair bocsánatkérésre szólítja fel Nagy Mártont

2022. június 20. 18:19

A légitársaság szerint a miniszter többször is valótlanságot állított, valamint félrevezette a magyar családokat.

2022. június 20. 18:19
null

Bocsánatkérésre szólította fel Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert hétfő délutáni közleményében a Ryanair. A légitársaság szerint a tárcavezető „hamis állításokkal félrevezette” az utazókat „az extraprofitadóval kapcsolatban, amellyel július 1-től őket fogja büntetni” – írta a Telex.

A fapados légitársaság pontokba szedte közleményében, hogy mi miatt vár bocsánatkérést:

  • „Hamisan állította, hogy a Ryanair »Európa legnyereségesebb légitársasága«. A Ryanair nemrégiben jelentette, hogy már a második éve veszteséggel zár.
  • Hamisan állította, hogy az extraprofitadót más európai országokban gond nélkül kifizetik. Egyetlen más európai ország sem alkalmaz ilyen adót olyan veszteséges iparágban, mint amilyen a légiközlekedés. (Megjegyzés: »extraprofitadó« valóban nincs máshol, de hasonló jellegű és összegű díjakat fizettet a társaságokkal számos ország.)
  • Félrevezette a magyar családokat, amikor hamisan azt állította, hogy senki sem háríthatja át a lakosságra a különadót. »Mint azt Nagy miniszter úr jól tudja, az uniós jog, az 1008/2008/EK rendelet értelmében minden légitársaság szabadon, a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hatóságaik beavatkozása nélkül állapíthatja meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait.«”

– idézte a Telex.

Az extraprofitadó okozza a feszültséget a magyar kormány és a légitársaság között

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a légitársaság és a magyar kormány között az extraprofitadó miatt van egy ideje feszültség. Mint ismert, a Ryanair vezérigazgatója több alkalommal „idiótának” nevezte a magyar minisztert és az extraprofitadót is. Nagy azóta bocsánatkérést követelt a cégtől.

A Ryanair ugyanakkor úgy tűnik továbbra sem nyugszik. Mint kiderült, honlapjukon jegyvásárláskor a vevőket az az üzenet fogadja, hogy a Magyar Nemzet hazudott, amikor azt állította, hogy a magyarok az adó miatt tömegesen váltják vissza a járataikra a jegyeket.

Az egyik legfrissbe fejlemény az az ügyben, hogy a Védett Társadalom alapítvány is feljelentést tett a társaság ellene, mivel az mivel az weboldalán megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára, amiben letagadja saját díjemelését.

Nyitókép: Ryanair Facebook-oldala

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. június 21. 06:58
a beteg agyú ryanair vezér mióta magyar és mióta magyar politikus? mi a kurva köze van a magyar családokhoz elhúzhat a büdös lehúzós cégével a picsába ezt azért is mondom mert 2011-ben engem lehúztak kétszer is aljas mocskos cég
DonCiccio
2022. június 21. 06:08
A cég vezetői, igazgató tanács tagjai,részvényesei stb már éhen is haltak. A mesének vége, itt a vége fuss el véle !
DonCiccio
2022. június 21. 06:08
Xd
Salamander
2022. június 21. 00:39
A Ryanair bocsánatkérésre szólítja fel a minisztert. A Ryanair talán nem tudja, hogy nálunk a miniszter irányít, a polgár (jogiszemély, természetes személy) pedig szabályt követ, nem pofázik, nem okoskodik, nem ugat vissza. Ha gondja van jogorvoslattal él. Ráadásul ilyen kötsög alpári stílusban nyilatkozgatni a sajtóban egy teljesen egyszerű, érthető és alkalmazható szabály miatt több mint pofátlanság. Ha a Ryanair nem tudja hogy Magyarországon hogyan kell viselkedni, szét lesznek csavarozva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!