Feljelentette a Ryanairt a Védett Társadalom Alapítvány

2022. június 20. 17:49

Szerintük a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat.

2022. június 20. 17:49
null

A Védett Társadalom Alapítvány fogyasztóvédelmi szabályozással is foglalkozó Budapest Bizottsága feljelentette a Ryanair légitársaságot, mivel az weboldalán megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára, amiben letagadja saját díjemelését – olvasható az alapítvány MTI-hez eljutatott közleményében.

Rámutattak, hogy a cég kizárólag a magyar aloldalán tesz közzé angol nyelvű üzeneteket, amelyekben azt állítja, hogy Magyarország a légitársaságokra vetett ki extraprofit-adót, amelyet a fogyasztók volnának kötelesek megfizetni.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a háború gazdasági hatásait ellensúlyozó magyar adó a földi utaskiszolgálást végző cégeket terheli, a Ryanair számára legfeljebb közvetett költségként jelentkezhet.

Ezt a Ryanair is nagyon jól tudja, mert a magyar adó egyáltalán nem újdonság, hanem Európa több országában régóta bevett adónem, amelynek beszedésétől Magyarország eddig eltekintett.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a légitársaság

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg azzal, hogy a weboldalán azt a hamis látszatot kelti, mintha a fogyasztókra kivetett díjemelés nem a Ryanair saját üzleti döntése lenne, és az extra díjat a vállalat kénytelen volna felszámítani nekik – húzták alá.

A Védett Társadalom Alapítvány hétfőn közérdekű bejelentést tett a fogyasztóvédelmi hatóságnál, amelyben kéri a jogsértő Ryanair-közlemények kivizsgálását.

A magyar és EU-s fogyasztóvédelmi szabályok minden légitársaságnak tiltják, hogy a saját költségük közvetett áthárítását úgy kommunikálják a fogyasztók felé, mintha az a fogyasztókat terhelő adó volna – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Elszabadult a Ryanair: miután áthárították az utasokra az extraprofitadót, a Magyar Nemzetet hazugozzák
Úgy tűnik, nem nyugszik a légitársaság: előbb az utasokkal fizetteti ki az extraprofitadót, aztán idiótának nevezi Nagy Márton minisztert, most pedig a Magyar Nemzetet támadja a Ryanair. Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP


 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 21. 19:37
helyes
Zsolakomarom
2022. június 21. 07:10
Par szaz millioert egetik az orszagot ezek a jokepesseguek, rossz hir hogy a vallalkozo nem fogja onkent odaadni a penzet vmi fogyatekos miniszternek... par szaz milliardot basztak ki az ablakon a "jarvanyharcban", arrol azota se lehetett olvasni sehol h tulajdonkeppen hogyan is befolyasolta ez a jarvany menetet, az adatokat is ugy kellett kiperelni hany ember eletet mentette meg/okozta 1) a maszkhordas 2) a lockdown 3) a csodalatos vakcinak 4) a kovid miatti korhazi varolistak csak higgyel benne, hisz alig kerult 5000 milliardba + a gazdasagi karok mar csak ezert az egy dologert is oriasit kellett volna bukni a fidesznek, csak hat az ellenzek minden mashoz is hulye, nem csak a tudomanyhoz, mint a gombasz fidesz
Sany Xepi
2022. június 21. 06:35
Kár erőlködni lipsikék, vagy adózik vagy mehet. Ezt választhatja a muzsik társaság.
Laci0306
2022. június 20. 23:43
A Ryanair írországu központal müködik és az elmenet magyarországról ez nekik nem gond. A wizzair meg törli a járatokat meg müszaki okok miatt úgyhogy nem nem fogonk patadosal sem járni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!