Amerikai tábornok: Az USA addig fogja támogatni Ukrajnát, ameddig csak szükséges

2022. július 01. 21:29

A megszállt területek felszabadításáról beszélt az ukrán főparancsnok Milley amerikai tábornokkal.

2022. július 01. 21:29
null

Az ukrán területek orosz megszállás alóli felszabadításáról beszélt telefonon pénteken Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál.

„Telefonbeszélgetésünk során érintettük az ukrán védelmi erők stratégiai feladatainak végrehajtását, amelyek közül a legfontosabb az ukrán területek felszabadítása a nemzetközileg elismert határokon belül” – írta a Facebookon Zaluzsnij. A főparancsnok rámutatott arra, hogy az ukrán védelmi és ellentámadási műveletek sikerének fontos feltétele a megfelelő anyagi és technikai erőforrások biztosítása. Milley biztosította afelől, hogy

az Egyesült Államok támogatni fogja Ukrajnát, ameddig csak szükséges,

s ezt Joe Biden amerikai elnök és Lloyd Austin védelmi miniszter szavatolja. Zaluzsnij szavai szerint Milley kijelentette: „büszkén tekint Ukrajna fegyveres erői és az ukrán nép” helytállására.    

(MTI)

Nyitókép: AFP/ 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 02. 11:14
Ebbe a támogatásba, bele fog törni a bicskájuk. De nem is baj. Felejtsék el,hogy rá teszik a kezüket az Orosz nyersanyagokra.
Kun Béla
2022. július 02. 11:02
Miért , tán a zelnokur nagyobb villába költözne át a floridai 35 millasbol ?
nempolitizálok
2022. július 02. 09:04
Azért az oroszokat is támogatják, az USA áprilisban 84%-al növelte orosz olajimportját.
Reszelő Aladár
2022. július 02. 08:36
Mintha Southgate nyilatkozott volna a 85. percben, hogy hogyan is fogják megnyerni a meccset. De neki mázlija volt, mert azt a meccset lefújták a 91. percben. Ukrajna 4 hónapja van szopóágon és most arról diskurál, hogy miképp fognak nyerni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!